Muharrem Karabacak TESK Genel Başkanlığına aday oldu

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Kurulunda başkanlığa aday olduğunu duyurdu.

“Esnaf ve sanatkârlarımızın her daim yanında olduk”
Kısa bir konuşm yapan Muharrem Karabacak, şu ifadelere yer verdi: “Öylesine farklı bir döneme hep birlikte şahitlik ettik ki. Evet, Pandemi dönemi zor ve çetin geçti. Bu süre zarfında odalarımızın ve çok değerli Esnaf ve Sanatkarlarımızın her daim yanında olduk. Hiçbir zaman yalnız bırakmadık. 7/24 esasıyla hep birlikte dertlendik, Sevdamıza doğru yol aldık. Yapmış olduğumuz istişare toplantılarıyla çözümler bulduk, yerelde ve genelde isminden söz edilir bir birlik oluşturduk; Fiziki ortamlar, Online İşlemler, Mesleki Yeterlilikler, Ahilik ve birçok eserler… Ortaya koyduğumuz iletişim diliyle Esnaf ve Sanatkarlarımızın güçlü ve gür sesi olduk”

“Emaneti yine yeniden “Bismillah” diyerek teslim aldık”
Karabacak: “Tüm Türkiye’de Odalarımızın Seçimli Olağan Genel Kurulları 1 Ocak itibariyle başlamış, 30 Mart itibariyle de son bularak Odalarımızın Başkan ve Yönetim Kademeleri yeniden şekillenmiş oldu. Bizde 08 Ocak tarihinde kendi Odamız olan Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odamızın Genel Kurulunda yüksek bir teveccühle Emaneti yeniden teslim almış olduk. 01 Mayıs tarihinde ise ülke genelinde 82 birliğimizin seçimli Olağan Genel Kurulları başlamış olup 30 Mayıs takvimi içerisinde de son bularak birlik yapılanmalarımız tamamlanmış olacak. Gurur ve Onurla neferliğini yapmakta olduğumuz Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimizin Genel Kurulunu da hatırlayacağınız üzere 08 Mayıs 2022 tarihinde yoğun katılım ve yüksek teveccühle tamamlayarak Emaneti yine yeniden bismillah diyerek teslim almış olduk. 01 Haziran’da başlayıp 30 Haziran’da Ankara’da yapılacak olan 13 İhtisas Federasyonumuzun Olağan Genel Kurullarıyla Odalarımızın, Birliklerimizin ve Federasyonlarımızın yapılanmaları da şekillenmiş olacak. Bu süreç eylül Ayında gerçekleşecek olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonumuzun Seçimli Olağan Genel Kuruluyla tamamlanmış olacak. Genel Kurullarını tamamlayan çok kıymetli Oda Başkanlarımızı, Kurul Üyelerimizi, Birlik Başkanlarımızı, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

“Derdimiz esnaf ve sanatkârımız”
“Derdi olmayanın Sevdası olmaz. Derdimiz Esnaf ve Sanatkârımız, Sevdamız Memleket” sözleriyle konuşmasını sürdüren Karabacak: “Bu bilinçle çalıştık, bu bilinçle yol haritamızı oluşturduk. Esnaf ve Sanatkârlar olarak bizler hayatın her alanında yer almaktayız. Elbette ki çözüm bekleyen sorunlarımız mevcut. Bu sorunları dertlenenler bilir, Sevdası olanlar çözer. 2 milyonu aşkın Esnaf ve Sanatkârımızı, 3 bin Odamızı, 82 Birliğimizi ve 13 Federasyonumuzu çatısı altında barındıran Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonumuzda bir yeniliğe ve dinamizme ihtiyaç olduğu apaçık ortadadır. Birliğimizin Genel Kurulunda, ‘Bugün burada alacağımız emanet bir Fatiha, bir başlangıca bismillah olacak’ demiştik. Şimdide, yepyeni bir başlangıç için, sizlerin huzurunda, bu salondan tüm Türkiye’ye ilan ediyorum; Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin bir neferi olarak, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonumuzun Genel Başkanlığına Ekibimizle Birlikte neferler olarak aday olduğumuzu açıklıyorum” ifadelerine yer verdi.