Nükleer santralde gizemli ölümler!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Rusya, Ukrayna’nın doğusunda saldırılarını sürdürürken, ülkenin güneyinde, Rus işgali altındaki topraklarda dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Savaşın önceki safhalarında Rus ordusunun kontrolüne giren Zaporijya Nükleer Santrali’nde sebebi belirlenemeyen ölümler olduğu iddia ediliyor. Santralin yer aldığı Enerhodar kentinin Valisi Dmytro Orlov’un aktardığına göre, nükleer santralde çok sayıda Rus askeri bilinmez bir sebepten hayatını kaybetti. Ayrıca çok sayıda askerin de yoğun bakıma kaldırıldığı ifade ediliyor. Vali Orlov, hastaneye kaldırılan askerlerin panik içinde koşturduklarını ve çok korkmuş olduklarını ifade etti.

Silahlar yüzünden mi?

Ukrayna nükleer ajansı Energoatom’un başkanı Petro Kotin, cuma günü500 kadar Rus askerinin bölgeyi kontrol etmesiyle durumun “son derece gergin”olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu. Rusya’nın, füze sistemleri de dahil olmak üzere silahlarını bu tesiste depoladığı biliniyor. Yaşanan olayın tesiste depolanan silahlarla ilgili olup olmadığı henüz belli değil.

Ukrayna’nın elektriğinin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan Zaporijyasantrali, 4 Mart’ta Rus güçleri tarafından ele geçirilmişti. Tesisin idari binaları ve istasyonu artık Ruslar tarafından kontrol ediyor.

Mahkûmlar cepheye sürülüyor!

İşgal nedeniyle asker sıkıntısı yaşamaya başlayan Rusya’da ortaya çıkan son görüntüler, mahkumların cepheye sürüldüğünü gösteriyor. Rusya’nın yoksul Adige Cumhuriyeti’ndeki hapishaneden yaklaşık 300 hükümlü, af karşılığında cephe savaşçısı olmayı seçti. Hapishanedeki bir mahkum tarafından çekilen görüntülerde, mahkumların Rus Savunma Bakanlığı ve FSB güvenlik servisiyle yakın çalışan Wagner temsilcileriyle görüştüğü görülüyor. Mahkumların orduya katılması, Rusların çaresizliğinin bir işareti olarak yorumlanıyor.

Zelenskiy temizliğe devam ediyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 28 yetkilinin daha ‘vatana ihanet’ nedeniyle görevden alınmasına karar verildiğini söyledi. Zelenskiy, ülkenin Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı İvan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova’nın görevlerini askıya almıştı. Analistler, bu adımların Zelenskiy’nin Rus işgali başlamadan önce atanan kişiler tarafından yönetilen ordu ve güvenlik kurumları üzerindeki kontrolünü güçlendirmek anlamına geldiğine dikkat çekiyor.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA