Ölenlerin vücutlarındaki dövmeli deriyi çerçeveleyip yakınlarına veriyorlar!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

21 eyaletteki cenaze evleriyle anlaşmalı şekilde çalışan firma, Kanada ve Birleşik Krallık’a kadar uzandı. Süreç, müşterilerin istedikleri dövmeyi cenaze evine bildirmesiyle başlıyor. Bunun ardından dövmenin etrafındaki doku kesilip Ohio’daki laboratuvara gönderiliyor. Böylece yaklaşık üç ay süren, cildin kimyasal yapısını mürekkebi koruyacak ve dokunun parçalanmasını önleyecek şekilde değiştiren işleme geçiliyor.

Üç sene önceki tekne kazasında ikin kardeşini kaybeden Jonathan Gil, müşterilerden biri. Gil, kendisine bedeninin durumu yüzünden abisini göremeyeceğinin söylendiğini belirtti.

Gil, New York’taki Thomas F. Boyland Cenaze Evi’yle temasa geçince söz konusu işlemi duydu. Kardeşinin iki dövmesini seçen Gil ve annesine hatıra eşyası ulaştırıldı. Gil, “Tuhaf bir şekilde rahatlatıcıydı. Kardeşimi geri aldık. Ondan hatırladığımız bir parça geri döndü” diye konuştu.

Save My Ink Forever’ın arkasında Michael Sherwood ve oğlu Kyle Sherwood var. Kyle Sherwood, “Yaptırmak isteyenler için aslında bu bir cenaze töreni” dedi:

“Aileler parçayı aldıklarında minnettar oluyor. ‘Aman Tanrım, buradalarmış gibi hissediyorum. Her gün o dövmeyi görüyordum ve şimdi o kişiden bir parça benim yanımda’ diyorlar.”

“Standartlarımız var” diyen yönetici, her dövmeyi kabul etmediklerini, tasarıma veya bulunduğu bölgeye göre değişiklik gösterdiğini bildirdi.

Öte yandan bazı hukukçular, uygulamanın yasal yönünün muğlak olduğunu düşünüyor.

Kuzey Karolina’daki Wake Forest Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin dekan yardımcısı Tanya Marsh, dövmenin yer aldığı dokuyu kesen cenaze evlerinin müdürlerinin, ABD kanunları uyarınca sorumlu tutulabileceğini belirtiyor.

“Bu hizmetten yararlanmanın insanlar için çok anlamlı olduğuna eminim ve yasaların, halkın bunlardan yararlanması için esnek olması taraftarıyım diyen Marsh, şöyle konuştu:

“Ancak kanunların şu anda bunu yasal bir uygulama haline getirecek kadar esnek olduğunu düşünmüyorum.”

ABD’de cenaze evlerinin, bir kişinin derisinden parça kesmesini ve muhafaza edilmesi için bir firmaya yollamasını izin veren bir yasa yok. Öte yandan eyaletlerin yarısından fazlasında, insan kalıntılarının mahkeme tarafından “saygısızlık” olarak değerlendirilebilecek şekilde muamele edilmesi halinde ceza verilmesini öngören yasalar var.

Marsh bu yasaların genellikle bir aile üyesinden şikayet geldiği takdirde devreye girdiğini vurguladı.

Save My Ink Forever’ın hukuk müşaviri Don Ferfolia ise ailelerin doldurduğu feragat formunun cenaze evlerini ve kendilerini sorumluluktan muaf tuttuğunu öne sürüyor.

Kendilerine başvuran her aileyi kabul etmediklerinin altını çizen Ferfolia, “sadece tasarruf hakkına sahip aile üyeleriyle çalışıyoruz” dedi. Aileden bir kişinin itiraz etmesi halinde işlem yapmadıklarını vurguladı.

Fefolia bir cenaze evinin ceza alması halinde tazminatı kendilerinin ödeyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Independent Türkçe

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA