Ölümlü otobüs kazasında İETT şoförü hakim karşısına çıktı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

İstanbul Şişli’de 23 Ağustos’ta meydana gelen olayda İETT otobüsü yolun karşısına geçmeye çalışan 73 yaşındaki Remezan Taner’e çarpmıştı. Taner hayatını kaybederken, otobüs şoförü 28 yaşındaki Ahmet Tunç hakkında, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede, Tunç’un dikkatsizliği sonucu kazanın meydana geldiği belirtildi. Ayrıca otobüs şoförünün asli kusurlu olduğunun tespit edildiği de iddianamede yer aldı. İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk duruşması görülen davaya tutuksuz sanık Ahmet Tunç avukatı ile birlikte katılırken, Rezeman Taner’in ailesinden kimse katılmadı.

“BİRDEN YOLA ÇIKTI SON ANDA FARK ETTİM”

Duruşmada ilk kez savunma yapan sanık Tunç, “Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben orta şeritteydim. Sağımda iki tane halk otobüsü durak olmamasına rağmen arka arkaya duruyordu. Ben orta şeritte yaklaşık 40 km hızla giderken, iki halk otobüsünün arasından vefat eden kişi birden yola çıktı. Kendisini son anda fark ettim” dedi.

“BENİM KUSURUM YOK”

Otobüste 45-50 yolcusu olduğunu söyleyen Tunç, “Otobüsü sağa kıramazdım çünkü halk otobüsleri vardı. Benim yolcularım yaralanabilirdi. Ben de sol tarafa doğru otobüsü kırdım. Orada da ağaçlar vardı. Kaza bu anda gerçekleşti. Olay vefat edenin yola birden atlaması sebebi ile gerçekleşmiştir. Kazada benim kusurum yoktur” dedi.

Alınan savunmanın ardından eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteleyen mahkeme, sanık hakkındaki adli kontrol hükümlerinin de kaldırılmasına karar verdi.

OLAY OTOBÜSÜN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Kaza anı otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Remezan Taner’in yaya geçidi olmayan yerde yolun karşısına geçmeye çalıştığı ve otobüsün Taner’e çarptığı görülüyor.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA