ÖSYM’nin yeni Başkanı Bayram Ali Ersoy kimdir?

Konya Haberleri

Konya Haberleri

Haberi Paylaşmayı Unutmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy oldu. Peki Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy kimdir? Nereli? Bayram Ali Ersoy kaç yaşında?

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan son dakika kararıyla Prof. Dr. Halis Aygün‘ün ÖSYM Başkanlığı görevinden alınmasının ardından yeni ÖSYM Başkanı da aynı hızla atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla yeni ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy getirildi. Kararın 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’inci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

BAYRAM ALİ ERSOY KİMDİR?

1974 yılında İstanbul Bayrampaşa’da doğdu. Aslen Ispartalıdır. İlk orta ve liseyi İstanbul’da tamamladıktan sonra 1991-1996 yılları arasında ODTU Matematik öğretmenliği programını bitirdi. Ardında 1999 yılında Yüksek Lisans ve 2002 yılında doktorayı Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim dalında tamamladı. Ersoy, 2012’de doçent, 2017’de profesör unvanını aldı.

2008-2009 yılında Univercity of Cincinnati de post doktora için ABD de 1 yıl bulundu. 2012 yılında doçent ve 2017 yılında profesörlük unvanlarını aldı. İdari olarak 2011-2019 yılları arası YTU Uluslararası ilişkiler koordinatörü, 2015-2016 yılı arası FBE Müdür yardımcılığı, 2016-2017 Personel daire başkanlığı, 2017-2020 yılları arasında Genel sekreterlik görevlerinde bulundu.

Eğitim Bir Sen 8 no’lu şube kurucu başkanlığı görevinde bulundu.

Matematik, değişmeli halkalar ve cebirler, grup teorisi ve genellemeler, temel bilimler konularında araştırmalar yapan Ersoy’un ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan çok sayıda makalesi bulunuyor.

Ersoy, 2017’den bu yana Italian Journal of Pure and Applied Mathematics adlı bilimsel dergide değerlendirme kurul üyesi olarak görev yapıyor.

2017-2020 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri ve Rektör Danışmanı olarak görev yapan Ersoy, 2020’den bu yana aynı üniversitenin Matematik Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu.

YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde görev yapmaktadır. 24 adet Lisansüstü tez yöneticiliği yaptı. Hali hazırda 5 doktora ve 1 yüksek lisans danışmanlığı devam etmektedir. Pek çok uluslararası makale ve cebir alanında ulusal kitapları vardır. Çalışma alanları teorik olup cebir alanındadır.

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy halen ESAM İstanbul temsilciliğini yürütmektedir.

Evli 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Ersoy iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Konya Engelsiz Yaşam Haberleri