‘Seçimi erkene almak gibi bir durum yok’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

NAMIK DURUKAN Ankara – Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi Milliyet’e değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Güneydoğu ve Kuzey Irak’taki gelişmelerin yanı sıra ekonomik ve sosyal sorunlar dahil pek çok konu başlığı ile ilgili görüşlerini Cumhurbaşkanı’na aktardıklarını belirtti. Yapıcıoğlu, “Ekonomik sıkıntılardan, kadroların dağıtılmasından, mülakatlardan, aile kurumunun görmüş olduğu zararlardan, erken yaşta evlendiği için mağdur olan kişilerin yaşadığı sorunlardan, çiftçinin sıkıntıları ve dış politika dahil pek çok konuyu görüştük” dedi. Görüşmede Erdoğan’ın kendisine erken seçim olmayacağını vurguladığını aktaran Yapıcıoğlu, “Seçimlerin zamanında olup olmayacağına yönelik bir soru oldu. ‘Seçimler zamanında olacak ve erkene almak gibi bir durum yok. Buna herkes alışacak. Zamanı gelmeden seçim olmaz’ dedi” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ı bu konuda kararlı gördüğünü söyleyen Yapıcıoğlu, “Kesin ve net açıklaması ile erken seçime kapıyı kapattı. Zaten açık kaynaklarda da bunu dile getiriyor” diye konuştu.

‘Verilmiş söz yok’

Bir önceki seçimde parti olarak Erdoğan’ı desteklediklerini, ancak parti yönetiminin önümüzdeki seçimlere ilişkin kararını henüz netleştirmediğini vurgulayan Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik alacağımız tavırda parti içi istişare mekanizmalarını çalıştırıp, ona göre bir karar vereceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili şu veya bu ittifakla ya da parti ile birlikte seçime girme konusunda alınmış bir kararımız ve kimseye verilmiş bir sözümüz yok.”

HÜDA PAR’ın Meclis’te temsil edilmesini istediklerini ancak seçim sisteminin bugüne kadar buna imkan tanımadığını söyleyen Yapıcıoğlu, ittifaklara kapıyı kapatmadıklarını ifade ederken “Yani bir ittifakta yer alabiliriz ama bu ne pahasına olursa olsun ittifakta yer alacağız anlamında değil. İlkelerimize uygun bir ittifak teklifi olursa, biz bir ittifak içerisinde yer alarak parlamentoya kendi arkadaşlarımızı da, kendi temsilcilerimizi de göndermek isteriz” dedi.