Şentop, 1 Ağustos’ta TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

ANKARA Milliyet –CHP, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek üzere tatilde olan Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Bu talebi karşılamak durumunda olan TBMM Başkanı Şentop dün TBMM Genel Kurulu’nu, anayasanın 93 ve Meclis İçtüzüğü’nün 7. maddeleri gereğince, 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00’te toplantıya çağırdı.

200 vekil gerekiyor

Şentop’un çağrısı siyasi parti gruplarına iletildi. Ancak olağanüstü toplanacak TBMM Genel Kurulu’nun CHP’nin başvurusunda yer alan konuları ele alabilmesi için salonda toplantı yeter sayısı kadar yani 200 milletvekilinin bulunması gerekiyor. AK Parti, MHP ve HDP’den peş peşe yapılan açıklamalar ise, olağanüstü mesaiyi zora soktu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP’nin çağrısını “siyasi şov” olarak niteleyerek, “1 Ağustos’taki olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacağız. Ancak Genel Kurul’a 200 milletvekilinin katılması halinde biz de katılırız” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise yaptığı yazılı açıklamada, “CHP, toplumu kışkırtan ve kara propaganda yapan, Türkiye düşmanlarının odağı haline gelen Türk Tabipler Birliği’nin (TTB)arka bahçesi haline gelmiştir. Siyasi istismardan öte bir amaç taşımayan CHP’nin genel görüşme teklifinin gündeme alınmasını faydalı görmüyoruz.”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş TBMM’deki basın toplantısında “CHP’nin bu konuda siyasi nezaket kurallarına uygun davranmadığı görüşündeyiz. En azından bizim de o gün gelip gelemeyeceğimizi, hazır olup olmadığımızı, önerilerimizi sormamasını talihsizlik olarak değerlendiriyoruz ve toplantıda olamayacağız” dedi.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA