Siyasilerden 15 Temmuz mesajı: Asla unutmamalıyız ve unutturmamalıyız

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: “Şerefimizle öleceğiz” diyen bir millete kim diz çöktürebilir ki? 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletin iradesiyle bu hayâsız akını durduran aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: 15 Temmuz gecesi, tarihimizin en karanlık gecelerinden birine dönüşmekteyken milletimiz bu hain darbe girişimini başarısızlığa uğratarak bir destan yazmıştır. O gece milli iradeye canı pahasına sahip çıkan halkımızın kahramanlığına ve FETÖ’cü hainlerin ve destekçilerinin karanlık yüzüne tüm dünya tanık olmuştur. 15 Temmuz Destanı’nın yıl dönümünde şehitlerimizi hürmetle, minnetle ve rahmetle yad ediyorum.

“ASLA UNUTMAMALIYIZ VE UNUTTURMAMALIYIZ”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: 15 Temmuz darbe teşebbüsü; birçok ülkenin ve karanlık gücün desteği ile FETÖ/PDY’nin TSK içindeki teröristlerinin gerçekleştirdiği büyük bir ihanettir. 15 Temmuz ihanetini,bu ihaneti yapan hainleri ve onlara destek verenleri asla unutmamalıyız ve unutturmamalıyız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde verdiği mücadele ile Türk halkı,hem darbeyi engelledi,hem darbeye teşebbüs eden FETÖ/PDY’nin TSK içindeki teröristlerini hem de onlara destek veren ülkeleri ve karanlık güçleri yendi. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı mücadele ederken şehadet şerbetini içen şehitlerimizi saygı,rahmet ve dua ile gazilerimizi ise saygıyla anıyor,sıhhat ve afiyet içinde uzun ömürler diliyorum.

Kalbimizde yaşıyorlar

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: 15 Temmuz milletin, millî iradenin, hürriyet aşkıyla meydanlara inenlerin zaferidir. Birliğimize, kardeşliğimize ve cumhuriyetimize karşı girişilen bu hainliği unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Milletimize ve demokrasimizin teminatı olan Gazi Meclisimize kasteden hain odaklara karşı canını hiçe sayarak destansı bir mücadele veren kahramanlarımızı bu aziz millet asla unutmayacaktır.

“15 TEMMUZ MİLLETİN ZAFERİDİR”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: 15 Temmuz, milletin zaferidir. Aziz milletimiz, bu karanlık gecedeki şanlı direnişiyle ülkemizin aydınlık geleceğini kurtarmıştır. Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

“ŞEHİTLERİMİZE RAHMETLE, GAZİLERİMİZE MİNNETLE…”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: 6 yıl önce bugün milletin iradesi darbeci zihniyeti karanlığa gömdü, demokrasinin zaferini bizlere armağan etti. Vatanı, bağımsızlığı ve istikbali için canını siper eden aziz şehitlerimize rahmetle, gazilerimize minnetle…

Türk halkı destan yazdı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Milletimizin istiklalini ve istikbalini vesayet altına almak isteyenlere karşı, iradesini çiğnetmeyenlerin destanıdır 15 Temmuz. Bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi ve kahramanlarımızı minnetle yâd ediyorum.

“DÜNYA DEMOKRASİ TARİHİNDE ENDER RASTLANACAK BİR DURUŞ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 15 Temmuz, milletimizin kanlı bir darbe girişimine ve milli iradeyi gaspetme teşebbüsüne karşı topkeyun ve destansı direnişinin yıldönümüdür. Aziz milletimiz, terörist işgal teşebbüsüne direnmiş ve o hain girişimi bertaraf etmiştir!

Darbelerden çok çekmiş ve bedeller ödemiş olan Yüce Milletimiz, tarihimizin en hain terör örgütü FETÖ’ye karşı dimdik durmuştur. Dünya demokrasi tarihinde ender rastlanacak bir duruş sergileyen milletimiz, demokrasisine ve milli iradeye sahip çıkmıştır.

FETÖ’cü darbe başarılı olsaydı…
15 Temmuz’un sırrı 11 ve 16 numaralı odalarda
Unutmadık, unutmayacağız

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA