SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET ZAMMI || TEMMUZ’DA ASGARİ ÜCRETE EK ZAM VAR MI 2022, YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Asgari ücret son dakika haberleri son günlerin yakından takip edilen konuları arasında yer alıyor. Asgari ücret konusu ile ilgili açıklamalar gündeme geliyor. Uzmanlar Temmuz ayı ile ilgili asgari ücret tahmininde bulunuyorlar. Peki asgari ücrete Temmuz ayında ek zam yapılacak mı, ne kadar 2022? Asgari ücret ile ilgili detaylar haberde yer alıyor…

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş katıldığı yayında asgari ücret ile ilgili açıklama gerçekleştirdi.

Kurtulmuş yayında asgari ücret ile ilgili şu açıklamaları yaptı; “Asgari ücretle ilgili olarak Bakanlığın önünde farklı seçenekler var. Bunlardan birisine karar verilir.”

CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk- İş Başkanı Ergün Atalay’ı kabulünün ardından Ankara kulislerinde asgari ücrete zam olup olmayacağı konuşuluyor. Özellikle son ziyaretinin ardından kulisler hareketlendi. Ergün Atalay yaptığı o açıklamada Erdoğan’ın bir çalışma olduğunu bizlerle paylaştı.Özellikle ilki klasik olarak asgari ücret tespit komisyonun toplanarak bir oran miktarınca asgari ücrete ara zam yapılması, asgari ücretin artırılması ve belirlenen yeni oranın yılın ikinci yarısı itibarıyla geçerli olması .. Şimdiye kadar yapılan zamlar bu yöntemle yapıldı. Bu yöntemin tekrar uygulanması yönünde bir engel bulunmuyor. Hem işçi hem işveren kesiminin toplantıya çağrılarak bu yöntemin uygulanması seçeneği masada.

Bir diğer ihtimal ise asgari ücret üzerinde bulunan prim ve vergilere bir destekleme mekanizması getirilmesi. Hali hazırda asgari ücret 4.253bin lira, bunun işverene maliyeti 5.879 bin liraya kadar yükseliyor.Oransal zammın brüt ücreti artırmasından dolayı vergi ve prim desteği verilerek bürüt ücretin aynı tutulması, ancak asgari ücretlinin artırılması ise bir başka seçenek olarak masada.

Brüt ücretten her ay işçi payına 700 lira, işveren payına ise775 liralık bir sigorta primi kesintisi yapılıyor. İşsizlik sigortası fonuna da işçi ve işveren payından toplam 150 lira aktarılıyor.Bu rakamlar üzerinden bazı oynamalar yapılarak bazı desteklemeler verilerek ele geçen net ücretin artırılması masada duruyor.Sene başında bu yapılmıştı. Gelir ve damga vergisinde bazı desteklemelerle asgari ücret artırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde TİSK’le de bir görüşme yapmasını bekliyoruz.”

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA