Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 10 soru

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:
TBMM Komisyon ve Genel Kurul faaliyetlerinde sizlere rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Ülkemizin ufkunu açan, gücünü ve enerjisini takviye eden yasama çalışmaları için her birinize teşekkürler ediyorum. Milletimizin her bir ferdine kulak veren, derdiyle dertlenen samimi çalışmalarınızı takdirle takip ediyorum.

FETHİN BAĞRINDA AÇILAN YARAYI KAPATTIK

İstanbul’u talan edilecek bir nimet olarak görenler cumhuriyeti de bizim yaptıklarımızı da anlayamazlar. Her zaman söylediğimiz gibi asıl olan gönüllerin fethedilmesidir. Fatih’in emaneti Ayasofya’yı asli hüviyetine kavuşturduk, fethin bağrında açılan yarayı kapattık.

BUNLAR MEDENİ DEĞİL

Ana muhalefet mülteciler için ‘göndereceğiz’ diyor. İşte bunlarla aramızdaki fark bu. Bunlar medeni değil gayri medeni. Medeniyetimizin başkenti İstanbul’a ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz.

ATATÜRK HAVALİMANI VASFINI SÜRDÜRECEK

Atatürk Havalimanı millet bahçesi şehrin bir nefes borusu ve bir güzellik olarak devam edecek. Atatürk Havalimanı, kısmen havalimanı vasfını sürdürecek. 1006 odalı şehir hastanesi yaptık. O da hizmete devam edecek. Bize yakışan budur. Şehrin ortasında kalan Atatürk Havalimanı’nı eski fonksiyonuyla devam ettirmek İstanbul’a haksızlık olacaktı.

EN GÜZEL CEVABI VERDİK

Zulüm 1453’te başladı dediniz. Millet bahçesi üzerinden bize saldıranlara en güzel cevabı verdik. Dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir yeşil alan kazandırılmasına karşı çıkacak bir kişi bulamazsınız. Ülkemizde birileri böyle bir hizmeti ile siyasi husumet aracı haline getirebilecek kadar akıllarını kaybetmişlerdir. İşi çevrenin korunmasını savunmak olan, projeler üretmek olan birçok kurum var.

BUNLARIN DERDİ AĞAÇ DEĞİL

Bunların derdi çevre, ağaç değil. Kendi kısır ideolojik saplantıları çevreyi ve ağaç alet edenlerin maskeleri düşmüştür. Açık konuşuyorum… Bu ülkede bizden daha fazla çevreci yoktur. Bu bizim işimiz. İnşallah önümüzdeki yıl fethi millet bahçesinin tamamlanan alan üzerinde kutlayarak cevap vereceğiz.

KANDİL’E SELAM ÇAKIYOR

Kılıçdaroğlu Van’da terör örgütünün ağzıyla konuşur. Kandil’e selam çakıyor. Biz o şehri depremden sonra yeniden inşa ettik. Oraya kaç kere gittin. Biz Van’a en 35 milyar harcama yaptık. Van’ı yeniden inşa ettiğimizden Kılıçdaroğlu’nun haberi bile yok. Kılıçdaroğlu haritada Van’ın yerini bile gösteremez. Van’a suyu biz götürdük. Terör örgütünün uzantısı olanlar orada hala görevde olsaydı suyu olan bir Van bulamazdınız.

ASLINDA HEPSİNDEN HABERİ VAR

Van’daki kardeşlerime sesleniyorum. Daha ilk geceden itibaren sizin yanınızda olanlar Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıydı. Aslında bunların hepsinden haberi var. Kendi belediye başkanlarının güya hizmetlerini anlatırken öyle rakamlar veriyor ki toplamı bizim bir ilçe belediyemizin yaptıklarına denk gelmiyor.

KILIÇDAROĞLU BİR APARAT

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerdeki yolsuzluk operasyonlarına karşı çıkarak safını belli etmiştir. Kılıçdaroğlu, bir yalancı, bir proje, bir aparat.

ÖDEMEK ZORUNDASINIZ

Muhalefet ‘biz gelirsek müteahhitlere ödeme yapmayacağız’ diyorlar. Devlette devamlılık esastır. Siz ne cinssiniz. Söke söke bu ülkede yargı var. Nasıl vermessiniz. Şakır şakır ödemek zorundasınız.Ben CHP’den milletvekili olmuş olan müteahhitlere ‘Ödeme yapmam’ demedik. İş de verdik. Bizde samimi olarak işini yapana, yatırım yapana destek var.

AİLEMİZLE UĞRAŞMAYI ADET HALİNE GETİRDİ

Kılıçdaroğlu Türken Vakfına yönelik iftiralarla kime hizmet ediyor. Bu vakıf eğitim faaliyeti yürütüyor. Bu zat, ailemizle uğraşmayı adet haline getirdi. Kılıçdaroğlu bu yurdu iftira ile diline dolayarak kime hizmet ediyor?

KILIÇDAROĞLU’NA 10 SORU

Kılıçdaroğlu’nun hakkını yememek lazım. 2023 Haziran ayında yapılacak seçimler için rakip gördüğü herkesi ya aynı masaya topladı ya da ince manevralarla saf dışı bırakmaya başladı. Bu zatın her ağzını açtığında hakkını savunduğu biri cezaevinden 6’lı masanın tüm taraflarına ‘Utanmıyor musunuz’ diye ayar verdi, süt dökmüş kedi misali hiçbirinin sesi çıkmadı. Herhalde soluk borularını tutan el ses çıkarmalarına izin vermedi. Kimi aday gösterecekleri kendi bilecekleri iştir. Buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Birkaç soru sormak istiyorum. Kesin, kati, net cevap vermesini bekliyorum. Bu delikanlılığı yaparsa kendisini muhatap almaya başlarım.

– PKK’dan YPG’ye, tüm terör örgütlerini, en şiddetli şekilde lanetliyor mu, lanetlemiyor mu?

– Türkiye’nin PKK ve YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu desteklemiyor mu?

– İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı değil mi?

– Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de verdiği milli mücadelede ülkesinin safında mı, karşımızdakilerin safında mı?

– Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ülkemize etkileri karşısında mücadelemize en azından ilkesel olarak destek veriyor mu, vermiyor mu?

– Siyaseti ülkenin ve milletin ali çıkarları üzerinde yürütmeye var mı yok mu?

– Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine onaylatmak yerine ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi?

– 1000 yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımızda tüm değerleri, sembolleriyle asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?

– Partisi içinde her türlü terör örgütü destekçisini, hırsızı, tacizciyi tasviye etmeyi düşünüyor mu?

– 2023’te yüreği yetip cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?

Bu soruları uzatmak mümkün. Bunlara vereceği cevaplara razıyız.

BUNLAR ÇÜRÜK, BUNLAR SÜRTÜK

Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar çürük, bunlar sürtük. Kamu binalarının, polis araçlarının, işyerlerinin, otobüslerin, sokakların yıkıldığı Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazıyor. Bunlardan bu millete hayır gelmez. Bunlar ancak terör sevicilerle beraber.

SEN MİLLETVEKİLİ OLSAN NE YAZAR

Dün 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’ne çıkıp hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunların somut örnekleridir. Bu siyasetçi kılıklı provokatörler terbiyesizliklerinin hesabını verecektir. Bu ne densizlik, edepsizliktir. Sen milletvekili olsan ne yazar. Polise rağmen aşamazsın, asamayacaksınız. Hukuk önünde hesabını vereceksiniz.

Kültür sanat etkinlikleri üzerinden milletimizi birbirine düşürmeye çalışanları kendi silahlarıyla boğmaya mecburuz. Beyoğlu Kültür Festivali en güzel cevabımızdır.

BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİK, ÖDÜYORUZ

Ekonomide büyük bedeller ödedik, ödüyoruz. Kendimize yeni yollar, araçlar bularak yatırım-istihdam-üretim-cari fazla yoluyla büyümeyi sürdürecek TEM’i hayata geçirmeyi başardık. Geçtiğimiz yılı yüzde 11 büyüme ile kapatmıştık. İlk çeyrek yüzde 7,3 olarak açıklandı. İstihdamda tarihimizin rekorunu kırdık.

Vatandaşlarımızın sıkıntılarını biliyoruz ancak küresel dalgalanmaların etkisiyle benzer sıkıntıların tüm dünyada yaşandığını unutmamalıyız. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sarılarak çalışmaya devam edersek bu süreci de en hasarla atlayacağız. Hiçbir insanımızı yokluğun, yoksulluğun pençesine terk etmeyeceğiz.

YENİ MÜJDELERLE MİLLETİMİZİN KARŞISINDA OLACAĞIZ

Tarım Kredi Kooperatifimizin açtığı mağaza sayısı 1300’e ulaştı. Bunu da 3 bine çıkarmak. Tedbirleri adım adım hayata geçireceğiz. İşçisiyle, işvereniyle, esnafıyla, emeklisiyle herkesimin sıkıntılarına çare olacak paketler hazırlıyoruz. Gençlerimize, kadınlarımıza, esnafımıza devlet bankaları başta olmak üzere her türlü desteği vereceğiz.Yeni müjdelerle milletimizin karşısında olacağız.

NATO BİR GÜVENLİK KURULUŞU

İsveç ve Finlandiya Türkiye’nin tüm yükünü çektiği güvenlik ittifaklarına katkı vermek yerine imkanlarını kendi refahlarını artırmak için kullandılar. Biz her iki ülkenin de üyeliğine teröre verdikleri destek nedeniyle karşı olduğumuzu ilan ettik. NATO bir güvenlik kuruluşu.

YUNANİSTAN İLE ANLAŞMAYI BOZDUK

AİHM’in önünde çadırlar kurmak suretiyle para topluyorlar. Bunlar göz önündeyken biz bunlara gelin diyebilir? Bunu bizden önceki yönetimler Yunanistan’a yaptı. Yunanistan 5+4, ABD’nin 9 üstünün Yunanistan’da kurulmasına imkan hazırladı. Bizim Yunanistan ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey anlaşmamız vardı, bozduk. Biz şahsiyetli dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla bize gösteri yap. Kendine gel, tarihten hiç ders almıyor musun? Türkiye ile dans etmeye kalkma. Şu anda bunlarla ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Bu Yunanistan yola gelmeyecek. Ne zaman bu yanlışlarından döner… Biz bunlardan bıktık, dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan kira fiyatlarıyla ilgili açıklama
3600 ek göstergede 3 alternatif masada
Yargıtay’dan Kadir Şeker kararı