Son dakika… Türkiye’nin konuştuğu Cem Muhammet ile ilgili Bakanlıktan açıklama

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde çöp evde bulunan 9 yaşındaki C.M.A.’nın hastane sürecinin ardından Bursa’da savcılık kararıyla anneye verilmesinin ardından, Antalya’da yine savcılık kararıyla anneden alınarak koruma altına alındığı açıklandı.

Teyze Kamuran Pınar A.’nın 16 yaşındaki kendi çocuğunun da korumaya alındığı bildirildi. Açıklamada, “Bursa’nın Nilüfer ilçesinde çöp evde tutulan 9 yaşındaki C.M.A ile ilgili, Bakanlığımız sürece ilk andan itibaren müdahil olmuştur. Çocuğun velayeti eşinden boşanan anne Yasemin A.’ya verilmiş, anne çalışmak üzere Antalya’ya gittiğinde çocuğa anneanne bakmıştır. Anneannenin vefatıyla beraber evde birlikte yaşadıkları teyze ile kalan küçükten bir süre sonra haber alamayan anne Yasemin A.’nın 2020 yılında kayıp ilanı verdiği bilgisi edinilmiştir. Teyze Kamuran Pınar A.’nın ev kirasını ödememesi nedeniyle mahkemece evin tahliyesine karar verilmiş ve hükmün icrası sebebiyle eve girildiğinde çocuk sağlıklı olmayan bir ortamda bulunmuştur” denildi.

Bursa’da çöp evde bulunan Cem Muhammet’in annesi konuştu

ÇOCUĞUN GENEL DURUMU

Polis eşliğinde emniyete götürülen küçük çocuğun, emniyetteki işlemlerinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Müdürlüğümüzde çocuğun öz bakımları yapılmış, akabinde genel sağlık tetkikleri için hastaneye götürülmüştür. Hastane sürecinin ardından Bursa’da savcılık kararıyla anneye verilen çocuk, Antalya’da yine savcılık kararıyla anneden alınarak bakanlığımız kurumlarında koruma altına alınmıştır. Teyze Kamuran Pınar A.’nın 16 yaşında olan kendi çocuğuna da ulaşılmış ve Bursa’da koruma altına alınmıştır. Kamuran Pınar A. Bursa’da gözaltında tutulmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Yeğenini alıkoyan teyzeden yeni ifade: Kaçmasın diye kilitledim

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA