SON DAKİKA:Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’da gençlerle buluştu! Seçim tarihi hakkında konuştu

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis’e mesajlarını sürdürerek “Bu milletin mayası öyle dalgaya malgaya gelmez, ataların senin çok iyi bilirler. Tekrar yeniden bunları yenilemeye kalkmayın, faturası ağır olur” dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na da seslenerek “Bay Kemal kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında, sen aday mısın değil misin?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van ziyaretinde gençlerle buluştu. Erdoğan, etkinlikte özetle şunları söyledi:

GENÇLERLE 22. BULUŞMAMIZ: Van’daki bu muhteşem görüntünün masa başında ısmarlama Türkiye fotoğrafları çizmeye çalışanlara ibret olmasını temenni ediyorum. Gençlerimizin heyecanından dinamizminden istifade ettiğimiz, adeta kendimizi yenilediğimiz için bu programlara çok çok farklı bir önem atfediyorum. Son bir yılda Van ile birlikte 22. gençler buluşmamızı gerçekleştirmiş oluyoruz. Hani birileri diyor ya AK Parti’nin gençlerde tabanı yok filan diye, buyur gençler burada. Şu anda biz gençlerde hiçbir partiyle mukayese edilemeyecek üye sayısına sahibiz. 1,5 milyon partimizin sadece gençlik kolları olarak üyemiz var. Tümünü aldığımızda şu anda üye sayımız yaklaşık 11,5-12 milyona ulaştı.

BİZ ADAM OLANIN LAFINA İNANIRIZ: Efes 2022 tatbikatında oralardan bir yerlere mesaj verdik. Nereye verdiğimizi anlıyorsunuz değil mi? Onlar da anlamış olacaklar ki hemen bir toplantı yaptılar. Onlarınki 6’lı değil, 3’lü masa. Bir momentum açıkladılar, ‘Artık bundan sonra Türkiye’nin aleyhinde herhangi bir açıklama, konuşma yapmayacağız.’ Söyleyeceklerimizi biz zaten söyledik, yeni söyleyeceğimiz bir şey yok. Biz adam olanın lafına inanırız, adam olmayanın lafına değil. Seni ben Vahdettin Köşkü’nde ağırlayacağım, yemekte seninle bir mutabakata varacağız. ‘Biz bundan böyle direkt olarak ikimiz konuşalım, aramıza 3. kişileri sokmayalım.’ Aradan 15 gün, 3 hafta geçti, sen gidiyorsun Amerika’ya kalkıp Senato’da Türkiye’nin aleyhinde konuşma yapıyorsun F-16’larla ilgili, yemezler Miçotakis yemezler.

O ÜSLERİ NİÇİN KURDUNUZ: Her şeyden önce bu milletin mayası öyle dalgaya malgaya gelmez. Biliyorsun, bu dalga malga falan filan geçmişte ataların senin çok iyi bilirler. Tekrar yeniden bunları yenilemeye kalkmayın, faturası ağır olur. 5 artı 4 üsler kuruldu. Ne kurarsanız kurun. O kurulan üsleri niçin yaptınız diye sorduğumuzda verdikleri cevap çok manidar, ‘Ruslara karşı’ diyorlar. Ukrayna’ya karşı, Rusların karşısında ne yaptınız? Ukrayna’nın yanında durabildiniz mi? Destek verebildiniz mi? Her şeyleri yalan. Bu batıya güven olmaz. Batının alacaksan ilmini, sanatını alırsın, ama siyasetine güven olmaz. Bunlar bizi AB’de bile, işte sene 63, o günden bugüne hala oyalıyorlar. Bunlarda yalan almış başını gidiyor. Dürüstlük yok bunlarda, bizim milletimizde var.

2023 YENİ BİR KIRILMA OLACAK: Sizlerin gayretleriyle, gayretlerimizle 2023 bu ülkede yeni bir kırılma olacak, ama sizden büyük gayret istiyorum. Siz bu konuda bütün üniversitelerdeki arkadaşlarınızla münasebetlerinizi sıkı tutarsanız, yoğun çalışacağız, bu yoğunluğumuzu devam ettireceğiz. Asla şöyle bir yorgunluk, dargınlık bunların hiçbirisi bize yakışmaz, dargınlık varsa hemen barışacağız. Kurban Bayramı ile beraber dargın kimler varsa hepiniz barışacaksınız, yolumuza da öyle devam edeceğiz.

ANKETLERE BAKMAYIN: Son 20 yılda girdiğimiz 15 seçimin tamamında bu ülkenin siz yürekli cesur gençlerinin teveccühüne desteğine mazhar olduk. Siz sosyal medya mecralarında anket adı altında ortaya sürülen manipülasyon araçlarında verilmek istenen havaya bakmayın. Son 20 yıldır olduğu gibi bugün de Türk siyasetinde gençlerin en çok tercih ettiği parti biziz. Cumhurbaşkanlığı tercihinde de aynı tablo geçerlidir. Rabbime bana sizler gibi yol ve kader arkadaşları verdiği için hamdediyorum.

EL ALEMİN DERDİ BİZİ Mİ GERDİ: (Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı) Arkadaşlarımızla aramızda tartışıyoruz. Enteresan. Hepsi birbirine pas atıyor, fakat perde arkasında adaylık yarışını ayrıca kendi içlerinde yapıyorlar. Ben mi olurum, sen mi olursun gibi. Bizde bir laf var, elalemin derdi bizi mi gerdi diye, Şimdi onların derdi bizi mi gerdi? Bize ne? Biz işimize bakıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. Van’da toplu açılışlar yaptık, heyecan, coşku çok çok iyiydi, o gözlerdeki pırıltı bambaşkaydı. Bugünkü görüntüyü onlar da izlediler. Herhalde bundan sonra YSK ilan ettiği ana kadar bunlar adaylarını açıklayamazlar. Bize düşen her an maça çıkacak gibi hazırlığımızı yapacağız.

Kasımda seçim yok

ADAY MISIN DEĞİL MİSİN?: Ekranları başında bizi izleyen üye kardeşlerime sesleniyorum. Her biriniz birer üye daha yapsanız bu 11,5 ne olur, 23 olur, 23 milyona zaten çıktığın anda bu 2023’ün habercisidir. Bay Kemal diyor ki seçim tarihini açıkla. Yav neyi açıklayacağım? Seçimin tarihi belli. Önümüzdeki yılın haziranında seçim var, ama bu ikide bir göreceksiniz diyor, ‘kasımda seçim var’. Bay Kemal kasımda seçim yok. Seçim önümüzdeki yılın haziranında. Kendini oraya hazırla, sen önce aday mısın değil misin onu bir açıkla. Ya adaylığını açıkla, eğer sen aday değilsen adayını açıkla, ama bunun her ikisi de şu anda yok ve şu anda 6’lı masa ne yapacağını şaşırmış vaziyette. Bizim böyle bir derdimiz yok ve biz yola şu anda Sayın Bahçeli ve ekibiyle birlikte Cumhur İttifakı olarak yürüyoruz.

Putin ve Zelenskiy ile gerekli adımları konuşacağız

5 MİLYON TON BUĞDAYIMIZ VAR: (Ekonomide sorunlar) Bu ekonomik istatistik veriler iner çıkar, ama şu gerçeği görmemiz lazım. Tüm dünya başta Amerika olmak üzere bir defa ekonomik çıkmazın, sıkıntının içinde mi değil mi? Bir tarafta Ukrayna-Rusya savaşı var ve bu savaş nedeniyle ciddi manada tarım ürünlerinde, bunların ciddi bir oranda bu ülkelerden geldiğini biliyoruz. Mesela bizim ciddi bir sıkıntımız yok. Şu anda stoklarımızda 5 milyon ton buğdayımız var, arpa, ayçiçek yağı bu noktada da yok. Fakat bütün bunlara rağmen biz daha da artıralım diyoruz.

Yol haritamız belli: Bakan arkadaşlarım Rusya’daki muhataplarıyla görüşmeleri yaptılar; oradan yolu açmanın gayreti içindeyiz. Hatta bu işi çok daha farklı bir boyuta getirmek, sadece kendimize değil, oradan re-eksport yaparak üçüncü ülkelere mal gönderme gibi çalışmanın içerisinde de olacağız. Görüşmeler devam ediyor. Belki de önümüzdeki hafta içinde gerek Sayın Putin ile gerek Zelenski ile onlarla da görüşmeleri yapmak suretiyle, ne gibi adımlar atacağız, bunları konuşacağız. Şu anda yol haritamız belli. Sıkıntı bu noktada yok.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA