Son nefesimize kadar buradayız

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul – İstanbul’un fethinin 569. yıldönümü Atatürk Havalimanı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin ilk fidanlarının da toprakla buluşturulduğu törene yüz binlerce İstanbullu katıldı. Şölen alanının birçok noktasına büyük Türk bayrakları ile Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri asıldı. Mehteran konseriyle başlayan şölende Türk Yıldızları’nın gösterisi nefes kesti. Yücel Arzen’in konser verdiği şölende vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla seslendirilen türkülere ve ezgilere eşlik etti. Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kalabalığı selamladı. Konuşmasına “Konstantiniyye elbet muhakkak fetih olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan. Ve onun ordusu, askeri ne güzel askerdir” hadisiyle başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’un Fethi’nin 569. yıldönümü. Cumhur İttifakı olarak buradayız. Bu yıldönümünü temsilen 569 yeniçerimiz burada. 2053 vizyonumuzu temsilen 600 evladımız da burada. Bu sembollerin her biri geleceğe tutulmuş birer ışıktır. Tarihimizde kolay kazanılmış hiçbir zafer yoktur. İstanbul’un fethi, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olarak kalacağının tarihe kazınmış mührüdür. Fetih mübarek olsun. Fethin 569. yılı mübarek olsun. Fatih’ten Allah razı olsun” dedi.

‘Zoru görünce kaçtılar’

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Akşam yalan, sabah yalan, bununla bir yere varamazsınız. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yatsı geldi geçiyor Bay Kemal. Kendine gel kendine. Ve aynen senin geçmişinde olanlar gibi hani diyorlardı ya rahmetli Menderes ve arkadaşları için uçaklar dolusu altın kaçırdılar, uçaklar dolusu elmas kaçırdılar. Aynen şimdi ifadeler değişiyor mu. Yok. Aynısını kim kullanıyor. Bay Kemal kullanıyor. Bay Kemal bu yalanlar tutmayacak. Bay Kemal, hepsine karşı çıkmakla da bu iş olmaz. Hele hele insan biraz utanır ya; ‘Kaçacak’ türü, akıl ve ahlak dışı hezeyanlarla bu iş hiç olmaz. İşte Erdoğan burada Ataköy’de, ölümüne burada. 15 Temmuz gecesi ben milletimi nereye çağırdım; Atatürk Havalimanı’na. Milletim geldi mi oraya; geldi.

Bay Kemal, FETÖ’cülerle beraber tankların arasından Bakırköy Belediyesi’ne gitti. Orada kahvesini yudumladı. Kaçacak dediğiniz kişi Tayyip Erdoğan ya. Biz terör örgütlerinin ve onların ağababalarının ateş topu gibi üzerimize gelen saldırılarından kaçmamışız. Biz işte 15 Temmuz gecesi savaş uçaklarının, helikopterlerin, tankların, tüfeklerin namlularından kaçmamışız. Biz, gözümüzü burada açtık, ilk havamızı burada soluduk, Allah’ın izniyle son nefesimize kadar da buradayız. Bugüne kadar kaçacak diyenlerin hepsi zoru görünce kaçtılar. Kimi terör örgütlerine sığındı, kaçtı. Fransa, Belçika, Hollanda’da olanlar var. Bunlar da oralara gittikleri zaman onlarla sohbet ediyorlar. Hepsinin ihaneti önünde sonunda ortaya çıktı. Biz bu milletin sevdalısıyız.”

En büyük millet bahçesinde ilk fidanlar toprakla buluştu

İstanbul’un fethinin 569. yıl dönümünün kutlandığı Atatürk Havalimanı’nda Türkiye’nin en büyük millet bahçesinin ilk fidanları da toprakla buluşturuldu. Dünyanın en büyük 5’inci şehir parkı olacak Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin ilk fidanını Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte dikti. Alanda coşkuyla karşılanan Erdoğan çifti, diktikleri fidanlara can suyu verdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5 milyon metrekarelik alana 145 bin ağaç ve fidan dikilecek. Spordan pikniğe, kitap okumadan yürüyüşe, fuardan müzeye kadar her türlü faaliyetin yürütüleceği bir alan olacak. Günde 1 milyon insanın yararlanabileceği bir yer haline getiriyoruz. Millet Bahçemiz aynı zamanda İstanbul’un en büyük afet toplanma alanı olarak hizmet verecek” dedi.

Bahçeli: Yıkım yok ihya var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, törende yaptığı konuşmada “Millet bahçesi kucaklaşmanın adresidir. Müflis ve iki yüzlü siyasetçilerin estirdiği yalan rüzgarının tam tersine Atatürk Havalimanı’nda yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur. İstanbullu kardeşlerimi ferah ve sefaya kavuşturacak ihya vardır” dedi.

İstanbul’un ihmal değil imar edildiğinin en açık kanıtının Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olduğunu söyleyen Bahçeli, “Memnuniyetle müşahede ediyorum ki, uzun yıllar hasretin ve vuslatın buluşma noktası olan Atatürk Havalimanı 5 milyon 61 bin metrekarelik yeşil bir örtüyle bürünecektir. Milletimizin hayat standardı yükselecek, yaşam alanı genişleyecek, günün yorgunluğu, şehrin birikmiş stresi bu vesileyle tasfiye edilecektir” ifadelerini kullandı. Bahçeli, “Türkiye’nin geleceğini zillet değil cumhur tayin edecektir. Hiçbir vatandaşım İstanbul’un sahipsiz ve çaresiz olduğunu zannetmesin. İnanıyorum ki, sel olunca denize, deprem olunca kayağa, kar yağınca balığa gidenler, demokratik hesap vakti geldiğinde İstanbullu kardeşlerimin tokadını arkası arkasına yiyecekler, elbette geldikleri gibi gideceklerdir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aldığım resmi rakamlarla şu anda 560 bin kişi karşımda bulunuyor. Siz, ne güzel insanlarsınız. Sizler, İstanbul’un inşallah 2023’e giden bu yolda hazır olduğunuzu gösterdiniz” dedi.

MSB: Ayasofya, Türk milletinin korumasındadır

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasında “Yüzyıllar boyunca cami olarak kullanılan Ayasofya 1453’ten bu yana Türk milletinin koruması altındadır. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve kahraman ordusunu rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” denildi.

İletişim Başkanlığı’nca Türkiye’de ilk kez kullanılan gökyüzü video haritalama (skymapping) teknolojisi ile fethin 569. yıldönümü Ayasofya Camii’de görkemli bir gösteri ile kutlandı.