Sorumsuz ve ahlak dışı bir tutum

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

ANKARA Milliyet – AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkarı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde paylaştığı “Sadece sonuçları konuşarak değil, ülkeyi bu noktaya getiren herkes hesap verdiğinde, hak yerini bulmuş, adalet sağlanmış olacak” şeklindeki tweetine tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu’nun “15 Temmuz direnişini gölgelemek adına hamle gerçekleştirdiğini, bir dizi iftira atarak 15 Temmuz’da darbecilerin hedefinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırdığını, 15 Temmuz darbe girişimini tek bir tweet ile geçiştirdiğini ileri sürerek şunları kaydetti:

“Üstelik, FETÖ’yü gücendirmeyecek şekilde yazdı, ‘milletimize kasteden hain terör örgütü’nün ismini zikredemedi.Darbe girişimini televizyon başında seyreden Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmak için yeni yollar arıyor. ‘Kontrollü darbe’ yalanının inandırıcılığının kalmadığını görenler, yeni yalan ve iftiralarıyla gündemi çarpıtmaya, 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. 15 Temmuz direnişinin yıl dönümünde FETÖ’yü tek satırla geçiştirip devletin başı olan Cumhurbaşkanı’mızı hedef almaları açık bir şekilde siyasi olarak konumlandıkları yeri gösteriyor. Avrupa’nın aşırı sağcılarındaki Erdoğan düşmanlığının temsilciliğini yapıyorlar.”

‘Utanç verici’

“CHP yönetimi, Doğu Akdeniz’den Libya’ya, Suriye’den Karabağ’a kadar bir dizi meselede Türkiye’nin hasımlarının yanında konumlanmıştır. Bu haliyle CHP’nin ‘ulusal güvenlik dersi’ vermeyeteneği ve kapasitesi yoktur. 15 Temmuz direnişinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı’mızı hedef alarak son derece sorumsuz ve siyasi açıdan ahlâk dışı bir tutum sergilemişlerdir. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun görevi başındaki genç bir devlet görevlisini tehdit ediyor olması da utanç vericidir. Kılıçdaroğlu’nun küçümsemeye çalıştığı arkadaşımız yetenekli, ehliyetli ve görevinin bilincindedir. Türkiye Cumhuriyetiadına yürütülen tüm görüşmeler, devlet geleneklerimize ve diplomatik kurallara göre yapılmaktadır. Belli odakların sürekli olarak belirli devlet görevlilerini hedef alması, ‘helalleşme’ çağrısının en ağır vesayet günlerinin ‘hesaplaşma’ amacını güttüğünü göstermektedir.”

‘Yüzün zaten hiçbir yalanda kızarmıyor’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, CHP liderinin paylaşımındaErdoğan’ın görüşmelerinde çevirmenlik yapan Fatma Kavakçı’ya yönelik ifadelerine tepki gösterdi. Varank Twitter’dan şu mesajı paylaştı: “Türkçe ve İngilizceyi ana dili gibi konuşan, profesyonel tercüme yapan bir kadına ‘hanım kız’ diyerek küçümseyen Kılıçdaroğlu, rezilsin. Sen partindeki kadınlara böyle hitap edebiliyor musun? Aynı zamanda, yalancı ve cahilsin de. Daha önce İngiliz bakanın ‘Türkiye’de kamplar kuracağız’ dediğini iddia ettin. O bakan bunu bizzat yalanladı.Yüzün zaten hiç bir yalanda kızarmıyor. Ne devlet adamlığı ne uluslararası ilişkiler biliyorsun. Liderlerin tete-a-tete yani başbaşa görüşmeleri olur. Her ülke için geçerlidir. Tercümanlar çeviri ile ilgili üçüncü kişiye bilgi veremez. Bu casusluk olur ve suçtur. Sonuç; Kılıçdaroğlu’ndan asla devlet adamı olmaz.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde attığı tweette, “15 Temmuz 2016’da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyor; 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Sadece sonuçları konuşarak değil, ülkeyi bu noktaya getiren herkes hesap verdiğinde, hak yerini bulmuş, adalet sağlanmış olacak” ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği ile ilgili attığı tweet dizisinde de özetle şu ifadeleri kullandı: “Daha NATO’daki imzanın mürekkebi kurumadan Finlandiya ve İsveç’ten gelen skandal açıklamalar, Erdoğan’ın yine hiçbir şey alamadan imza attığını gösterdi. Erdoğan ne zaman diplomatik görüşmelerde çevirmen olarak yanına o hanım kızımızı aldıysa, ya milyonlarca kaçak sığınmacı ülkemize girdi ya da bedeli milletimize çok yüksek olan sözleşmelere imza attırdılar.”

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA