Tokatspor Başkanı gözaltına alındı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde önceki gün eğitimci Nazmi Arıkan (69) ile şoförü Şerif Eker’in bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Cinayet suçlarını kabul etmeyen Akçekaya’nın yapılan teknik incelemelerin ardından olay günü İstanbul’dan Arıkan’ın çiftlik evine geldiği tespit edildi.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan, beraberinde şoförü Şerif Eker’le Gelibolu’nun Karainebeyli köyünde küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftliğine geldi. Çiftlik çalışanları öğle saatlerine kadar Arıkan ve Eker’i göremeyince şüphelendi. Telefonla da ulaşılamayınca kontrol için çiftlik evine giren çalışanlar, Arıkan ile şoförü Eker’in kanlar içerisinde cansız bedenleri ile karşılaştı.

İhbar üzerine çiftliğe savcı, jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekibinin yaptığı incelemede Arıkan ve Eker’in bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Yapılan ilk incelemede Arıkan’ın vücudunda 62, Eker’in ise 38 bıçak darbesi tespit edilirken, Arıkan ile şoförü Eker’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

ÇİFTLİĞE GELMİŞ

Soruşturma kapsamında, Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya gözaltına alındı. Gelibolu İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirilen Akçekaya’nın sorguda cinayet suçlamalarını reddettiği belirtti. Jandarma ekiplerinin başarılı teknik çalışmaları sonucunda Ufuk Akçekaya’nın cinayet günü İstanbul’dan otobüsle Gelibolu’ya geldiği oradan da ticari taksi ile ilçeye bağlı Karainebeyli köyündeki Nazmi Arıkan’ın çiftliğine geldiği tespit edildi.

TEHDİT ETMİŞ

Öte yandan Arıkan ile katil zanlısı arasında dershane işletme konusunda bir anlaşma olduğu sonrasında anlaşmanın bozulmasıyla bu husumet oluştuğu iddia edildi. Dershane şubesinin kiralanmasıyla ilgili bir tartışma olduğu iddia edilirken katil zanlısının daha önce de tehditlerde bulunduğu ortaya çıktı.

CANLI YAYIN YAPMIŞ


Ufuk Akçekaya’nın, olaydan saatler sonra Instagram hesabında canlı yayın yaptığı öğrenildi. “Nazmi Arıkan kurban seçilmiştir. Fakat beni bıçaklaması için adamlar tutmuştur” diyen Akçekaya, “Nazmi Arıkan olayı müthiş bir kumpastır. 18 Ekim 2021’de ben bıçaklandım. Beni bıçaklayan şahıslar Nazmi Arıkan ve A. Ç. bağlantılı şahıslardı. Bu kişiler, bıçaklama olayı nedeni ile geçen 21 Nisan’da 5 yıl ceza aldılar. Bu kişiler ceza alınca, sabıkaları da olduğu için panik oldular. Olayın içinde 9-10 kişi var. Olaydan sonra bana garip garip mesajlar atanlar var. Ölmüş gitmiş adam ne yapalım. Olay çok büyük bir olay. Adi bir öldürme olayından ziyade ülkede kaos olması amaçlanıyor” dedi.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA