Toşplu taşımada maske kalktı mı? Hastane ve otobüslerde maske yasağı ne zaman bitiyor?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Maske zorunluluğu ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca kişinin gündeminde. Açık ve kapalı alanların ardından gözler otobüs, metro, metrobüs, minibüs gibi toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarındaki maske takma zorunluluğuna çevrildi. Bakan Fahrettin Koca da vaka sayısında 1000 barajını yinelemiişti. İşte, maske kullanımı hakkında son gelişmeler…

TOPLU TAŞIMADA MASKE KALKTI MI?

İçişleri Bakanlığı’nın maske kullanımına dair yayımlamış olduğu genelgede toplu taşımada maske zorunluluğunun kalkacağı tarihe yer verilmişti. Genelgede;maske zorunluluğunun tümüyle kaldırılması, ancak ülkemizdeki günlük vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesine karar verilmiştir.

Daha önce iki gün peş peşe vaka sayılarının binin altına düşmesi sonrası Bakan Koca maske kullanımına dair Twitter’dan açıklamada bulunarak, ”VAKA SAYISI 905 Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!” dedi.

27 Mayıs günü vaka sayısı 940, 28 Mayıs’ta ise 966 olarak duyurulmuştu. Üçüncü gün yani 29 Mayıs Pazar günü vaka sayısı için bekleyişe geçildi.