Tunceli’de koca engerek yılanı kuzu ağılına girdi

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Türkiye’nin en zehirli yılanı olarak bilinen ve tek ısırığı bile insanı öldüren koca engerek, Çemişgezek ilçesine bağlı Uzungöl köyünde kuzu ağılına girdi.

Kuzularına yem vermek için ağıla giren sürü sahibi Emrah Çelikel, boyu 2 metreye yaklaşan koca engerek yılanını gördü. Uzun uğraşlar sonucu sopa yardımıyla yılanı ağıldan çıkaran Çelikel daha sonra doğal ortamına bıraktı.

Bu yıl çok sayıda yılanla karşılaştığını aktaran Çelikel, “Ancak koca engereği ilk kez gördüm. Kuzu ağılına girmişti. Allah’tan vaktinde yetiştim de kuzulara zarar vermedi. Sopa yardımıyla zarar vermeden ağıldan çıkararak yeniden doğal ortamına bıraktım” dedi.

AYAK PARMAĞINI YILAN SOKAN ÇOCUK HASTANELİK OLDU

Samsun’un Çarşamba ilçesinin Denizler Mahallesi’nde de ayak parmağını yılan sokan bir çocuğun hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, 7 yaşındaki G.K adlı kız çocuğu bahçede oynarken sol ayağının baş parmağını yılan soktu. Zehirlenen çocuk ailesi tarafından Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı. G.K. ilk müdahalesinin ardından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildi.

Yılanın soktuğu çocuk Samsun’daki hastanede tedavi altına alındı.

Kaldırımlarda ortaya çıkan yılanlar tedirgin etti
Tunceli’de dev yılan paniği

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA