Ukrayna Herson’a ilerliyor!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Ukrayna, Rusya’nın kontrolündekiHerson’u geri almak için karşı saldırılarını sürdürüyor. Nitekim Ukrayna’nın, Dinyeper Nehri üzerinde yer alan ve Rusya’nın bölgedeki kuvvetlerine takviye için kullandığı Antonivka Köprüsü’nü vurduğu, köprüüzerindeki yolda hasar meydana geldiği belirtiliyor.

Helikopter vuruldu

Bununla birlikte Herson bölgesindeUkrayna güçlerinin bir Rus saldırı helikopterlerini vurduğu öğrenildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı’ncayapılan açıklamaya göre, yaklaşık 16 milyon dolar değerindeki Ka-52 tipi saldırı helikopteri, Ukrayna güçlerince vuruldu ve düşürüldü. Bazı kaynaklarda ise helikopterin Ruslar tarafından yanlışlıkla vurulduğu iddia edildi.

Ukrayna ordusunun son haftalarda savaşın ilk dönemlerinde Rusya eline düşen Herson’un geri almak için karşı saldırını yoğunlaştırdığı görülüyor. Bu karşı saldırının itici gücünün Batı’dan alınan uzun menzilli füzeler olduğu ifade ediliyor.

Zelenskiy’den Biden’a çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden’ı Ukrayna’ya davet etti, bunun ‘önemli bir mesaj olacağını’ belirtti. Başkent Kiev’de ünlü haberci Piers Morgan ile görüşen Zelenskiy, röportajda Biden’a davetini yineledi. Zelenskiy, bunun bir güvenlik meselesi olduğunu doğrularken, “Eğer bir şans bulursa gelecektir” dedi. Boris Johnson, Emmanuel Macron ve Olaf Scholz gibi liderler savaş esnasında Ukrayna’yı ziyaret etmişti.

Evlilik güçlendi

Zelenskiy, röportajı eşi Olena Zelenska ile birlikte verirken, söz, ikilinin arasındaki evliliğe de geldi. First Lady Zelenska, “Evliliğin zorluklarla daha da güçlendiği fikrine katılıyorum” derken, “Bizim de durumumuz bu şekilde. Bu zorluk bizi daha dakenetlendirdi” diye konuştu.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA