Vali Şahin duyurdu! Ankara’da fırtına can aldı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Yenimahalle ilçesinde fırtına sırasında bir inşatta kolonun devrilmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri hayatını kaybederken, diğer 2 yaralının tedavisine devam edildiği öğrenildi. Olayla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, “İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde 3 vatandaşımız yaralanmış olup, hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir. Diğer 2 yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir” dedi.

MİNARE DEVRİLDİ

Fırtına nedeniyle Altındağ ilçesindeki Ulu Camii’nin de minaresi devrildi. Vali Şahin olaya ilişkin yaptığı açıklamada, can kaybı ve yaralanma olmadığını belirterek, “Minareye komşu binadaki 34 vatandaşımız tahliye edilmiş olupteknik ekiplerimiz tarafından cami civarındaki binaların kontrolü yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

AFAD BİNASININ KAPLAMALARI ZARAR GÖRDÜ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), şiddetli fırtınada başkanlık binasının kaplamalarının söküldüğünü bildirdi. Açıklamada, “Bugün Ankara’da meydana gelen şiddetli fırtınayla birlikte yağan yağmur esnasında Başkanlık binamızda AFAD logomuzun bulunduğu alandaki kaplamada kopmalar meydana gelmiştir. Başkanlık binamızda herhangi bir yapısal hasar bulunmamaktadır” denildi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

Ankara’da yaşanan yoğun yağış sonrası AFAD bölgedeki durumu aktardı. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Ankara’da yaşanan yoğun yağış nedeniyle; Altındağ ilçesinde Ulu Camiinin minaresi çökmüş, AFAD Ankara ekiplerimiz tedbiren olay bölgesine yönlendirilmiştir. Çankaya ilçesinde camları kırılan bir lisedeki 4 öğrenci hastaneye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış

ANKARA ADLİYESİ’NDE TAVAN ÇÖKTÜ

Ankara Adalet Sarayında C Blok Zemin katta bulunan Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu’nun tavanı çöktü. Ankara Adalet Sarayında C Blok Zemin katta bulunan Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu’nun yaşanan yoğun fırtınanın etkisiyle tavanı çöktü. Yaşanan kazadan sonra adliye personelleri güvenlik önlemleri nedeniyle odaya giriş ve çıkışları geçici süreliğine kapattı.

ANKARA’DA FIRTINA ETKİLİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Ankara’da etkili olan, hayatı olumsuz etkilemeye devam eden sağanak ve fırtınadan kaynaklı yer yer su baskınları, ağaç devrilmeleri, çatı uçmaları, mahsur kalmalar gibi olaylar yaşandı. Ankara’da öğle saatlerinde başlayan yağış önce sağanağa ardından da fırtınaya neden oldu. Yağış hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşların da zor anlar yaşamasına neden oldu.

Kentin farklı noktalarında çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, yer yer su baskınları yaşandı. Bazı iş yeri ve evler zarar görürken mazgalların tıkanması caddelerin sular altında kalmasına neden oldu. Ankara’nın başta Çankaya ilçesi olmak üzere Mamak, Keçiören, Yenimahalle, Pursaklar, Altındağ, Sincan ve Etimesgut’taki yollarda gerek araçlar gerekse yayalar mahsur kaldı.

Şehrin en yoğun noktalarında metrelerce su birikintisi araç geçişlerini imkansız hale getirdi. Göle dönen caddelerde mahsur kalan vatandaşlar ise korku dolu anlar yaşadı. Çatılarda ve otomobillerde meydana gelen tahribatlar maddi hasara sebep oldu.

Ankara’da yaşanan sağanak ve fırtınanın etkileri hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

“DÜKKAN İÇİNDE YAŞLI BİR TEYZEYİ ALIP DIŞARI ZOR ATTIM”

Ankara’da etkili olan sağanak ve fırtınada dükkanlar ve araçlar sular altında kaldı. Çankaya ilçesi Marmara Sokak ve Süleyman Sırrı Caddesi kesişimi yağmur suyu nedeniyle trafiğe kapanırken, bölgede bulunan dükkanlar kullanılamaz hale geldi. Cadde üzerinde bulunan rögar kapakları itfaiye ve bölge esnafının uğraşları sonucu açıldı.

Henüz iki ay önce aynı bölgede su baskını yaşandığını ve dört ayda bir olayın tekrarlandığını dile getiren esnaf Özkan Arlı, “Artık bu dükkanlara sigorta bile yapılmıyor. Buraya kanal yaptılar, ‘Bu bölgeyi bir daha sel basmayacak’ dediler. Dükkana para harcayıp masraf yaptık, halimizi görüyorsunuz. Depoları su bastı, tüm malzememiz gitti. Dükkan içinde yaşlı bir teyzeyi alıp dışarı zor attım. Şirketin aracı sular altında kaldı. Burada yağmur yağmasa bile Hacettepe’den, Çankaya’dan gelen su bu bölgeye akıyor. Geçen sefer su bastığındaki masrafımız 150 bin TL’ydi, bu sefer daha fazla olacağını düşünüyorum” dedi.

“Yüksek bölgelerden gelen su buraya doluyor”

Yüksek kesimlerden gelen yağmur sularının bölgede biriktiğini belirten esnaf Engin Uysal, “Burası kronik bir hal aldı. Her yağmur yağdığında su basıyor. Belediye yetkilileri geliyor fakat bir çözüm bulunamadı. Burası çukur bir bölge olduğu için yüksek bölgelerden gelen su buraya doluyor. Bir ay önce yine su basmıştı fakat bu sefer yağmur daha şiddetliydi. Kum torbaları yaptırdık fakat bir işe yaramadı” diye konuştu.

METEOROLOJİ YENİ RAPORU YAYIMLADI

Öte yandan Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı.Yayımlanan rapora göre hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren artması bekleniyor. İstanbul ve Ankara’da etkili olan sağanak yağışların ne kadar süreceği merak edilirken Meteoroloji’den yeni açıklama geldi.Yapılan açıklamada, “Doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Çarşamba gününden itibaren artarak, batı bölgelerde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.” denildi.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA