Vinnitsya’da ağır bilanço: 21 ölü

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, hayatını kaybedenler arasında 3 çocuk bulunduğunu, 40’tan fazla kişinin de kayıp olduğunu duyurdu.

Ukrayna Ulusal Polisi de, Karadeniz’deki bir Rus denizaltısından ateşlenen 3 adet Kalibr füzesinin, kent merkezindeki subay orduevine ve yakınlarındaki konutlara isabet ettiği bilgisini paylaştı. Açıklamada, isabet alan yerlerde çıkan yangının bölgedeki otoparka sıçradığı ve yaklaşık 50 aracın yandığı ifade edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise, saldırının hemen ardından Telegram hesabı üzerinden saldırıya tepki gösterdi.Zelenskiy, “Rusya, her gün sivil nüfusumuzu yok ediyor, Ukraynalı çocukları öldürüyor, askeri hiçbir şeyin olmadığı sivil alanlara füze atıyor. Bu açık bir terör eylemi değilse nedir? İnsan değiller. Katil bir ülke, terörist bir ülke” diye yazdı. Vinnitsya, başkent Kiev’in 268 kilometre güneydoğusunda yer alıyor.

Rusya, resmi olarak saldırıyı doğrulamazken, Rus devlet kanalı RT’nin başında bulunan Margarita Simonyan, sosyal medyasından yaptığı paylaşımda, konuştuğu bir askeri yetkilinin, kentte hedef alınan binanın “Nazilere ev sahipliği yaptığı için vurulduğunu söylediğini” aktardı.

SAVAŞ MARS’I DA ETKİLEDİ!

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Başkanı Josef Aschbacher, Rusya-Avrupa ortaklığında Mars’ta keşif gezisi için tasarlanan “ExoMars Rover” projesinin sonlandırıldığını açıkladı. BBC’nin haberine göre, ESA’nın Rus uzay ajansı Roscosmos’la Mars’ta yaşam belirtileri aramak üzere başlattığı proje, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sebebiyle Mart ayında durdurulmuştu. Roscosmos Başkanı Dmitry Rogozin ise, kararı “sabotaj” olarak nitelendirdi ve Rus kozmonotların Uluslararası Uzay İstasyonu’nun bir parçası olan Avrupa Robotik Kolu ortaklığında yürüttükleri çalışmaları durdurmalarını istedi.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA