Yarım asırlık aşkın tarihi

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Pelin Aykın – Kısa ömürlü ilişkilerin yaşandığı Hollywood’ta 50 yıllık evlilikleriyle efsaneleşen ABD’li aktör Paul Newman ile aktris Joanne Woodward’ın aşkları, belgesel konusu olmasının ardından tekrar gündeme geldi. Newman ve Woodward, “mükemmel bir çift” olarak tasvir edilirken, birlikte geçirdikleri yarım yüzyıl boyunca bazı mücadeleler de yaşadı…

Hollywood’un en yakışıklı aktörlerinden olan Paul Newman’ın bir anı için birlikte çalıştığı senarist Stewart Stern ile yaptığı yüzlerce röportajın kayıtlarını yaktığı bilinirken, ailesi 2019 ve 2020 yıllarında efsane oyuncunun yaktığı kayıtların yazılı versiyonunu evlerinin bodrumunda buldu. Aile, Newman ile Joanne Woodward’ın yıllardır “muhteşem” olarak anılan ancak inişli çıkışlı olan evliliğinin belgesel olması için kayıtları ünlü oyuncu Ethan Hawke’e emanet etti. Hawke ise yeni yayınlanan, 6 bölümlük “Son Film Yıldızları” adlı belgeseliyle Newman ile Woodward’ın tutku dolu ilişkisine ışık tuttu.

Tepki çeken benzetme

Newman ile başarılı aktris Woodward, 1953’te Broadway oyunu “Piknik”te çalışırken tanıştığında, ünlü aktör evli ve 3 çocuk babasıydı. İkili gizli ilişki yaşarken, Newman, ilk eşi Jackie Witte’ten 1958’de boşandı. Aynı yıl evlenen Newman ile Woodward’ın birliktelikleri, aktör ölene kadar 50 yıl boyunca sürdü. Woodward ile Newman, Hollywood’un “altın çifti” olarak anılırken, tek bir kadına bağlılığı nedeniyle aktör, sayısız soru ve yorumla karşı karşıya kaldı. Newman, “Playboy” dergisi ona sadakat konusundaki ününü sorduğunda “Evde biftek varken neden hamburger yemeye dışarı çıkarsın ki?” yanıtını vermesiyle de ünlendi. Ancak, Newman ile evlendiğinde ondan daha başarılı bir oyuncu olan Woodward, “etle” kıyaslanmasına öfkelendiğini ve hayatı boyunca bu yanıtla ilgili bir soru aldığında sinirden “patlama noktasına” geldiğini itiraf etti.

1958’de‘Üç Ruhlu Kadın’ filmiyle’ En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazananJoanne WoodwardPaul Newman ile.

Evlilik kariyerini sarstı

Woodward, 1958’de “Üç Ruhlu Kadın” filmiyle Oscar Ödülü kazandığında, Newman Hollywood’ta daha arka plandaydı. Ancak, evlendiklerinde her şey tersine çevrildi. Newman ile 3 çocukları olan Woodward, annelikle oyunculuğu aynı anda yürütemedi. Çift birlikte 16 film çekse de, yıllar Newman’ın şöhretini parlatırken, Woodward’ın yıldızının sönmesine neden oldu. Ayrıca, Newman iddialı “sadakat” açıklamasını yapmasına rağmen, Woodward’ı aldattı. Newman’ın Nancy Bacon adlı bir gazeteciyle 18 aylık bir ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Newman’ın eşine ilişkisini itiraf etmesinin ardından Woodward, evliliğe bir şans daha verdi. Hatta, Newman ve Woodward, ihaneti gizlemek için söylentilerle alay ettikleri bir yazıyı LA Times’ta yayınlattı. Ancak Bacon bunların hepsinin doğru olduğunu teyit edip ilişkilerini “Hollywood’un en kötü saklanan sırrı” olarak nitelendirdi. Hollywood’ta pek çok kişi “Paul hamburger yemeye gitmeyebilir ama kesinlikle Bacon’a (aynı zamanda İngilizce’de domuz pastırması anlamına geliyor) gidiyor” esprisini yaptı. Kızları Melissa, annesinin, ilk eşini aldatan babasıyla aşk yaşayarak en başta risk aldığını kabul ettiğini söyledi.

Suçluluk hissetti

Dışarıdan mükemmel görünen evlilikte tek sorun sadakatsizlik değildi. Newman’ın alkol sorunu nedeniyle Woodward onu haftalarca eve almadı. Daha sonra Newman’ın alkol tüketimini azaltmasıyla evlilikleri kurtuldu. Ancak, aktörün ilk eşini aldattığı ve ilk evliliğinden olan 3 çocuğuna yeterince ilgi göstermediği için suçluluk hissetmesi, evliliklerinin ihtişamına gölge düşürdü. İlk eşi Witte’den olan oğlu Scott’ın 1978’de aşırı dozda uyuşturucudan ölmesi Newman’ı derinden etkiledi. Bu noktadan sonra Newman’ın yer aldığı roller daha da karanlıklaştı, kendisini hayır işlerine adadı. Uyuşturucu rehabilitasyon merkezi, hasta çocuklar için bir merkez açan Newman, yemek şirketi olan ‘Newman’s Own’u kurdu. Ünlü aktör, bu şirketin tüm kârlarını hayır kurumuna aktardı.

Birçok filmde rol alan Woodward, Paul Newman ile de 16 filmde oynadı.

‘Çalkantılı ve tutkulu bir ilişki’

Çiftin kızları, Melissa, annesinin de ilişkilerinde “çok zor” olabileceğini kabul ederek, aktrisin dengesiz, nevrotik ve kin beslemeye eğilimli olabildiğini söyledi. Çiftin diğer kızı Claire ise çiftin çalkantılı ancak tutkuyka dolu 50 yıllık ilişkisi için “Onlar sanatçıydılar ve bu yüzden kavgaya girdiklerinde çok fazla bağırma, fırlatma ve hırçınlık oluyordu. Ama aynı zamanda tutkulu bir fiziksel ilişkiyi de paylaştılar” ifadesini kullandı. Şu anda 92 yaşında olan Woodward’a Alzheimer teşhisi konduktan birkaç gün sonra Newman kanser olduğunu öğrendi. Newman 2008’de 83 yaşında hayatını kaybederken, ailesi anneleri Woodward hayattayken, “efsaneye” dönüşen hayatları ve evliliklerini bir belgeselle taçlandırmak istedi.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA