‘Yeni merkez-yerel dengesi kuracağız’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

MEHTAP GÖKDEMİR Van -Torun, Van’da dün düzenlediği basın toplantısında CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nın sonuç bildirgesini açıklayarak şunları dile getirdi:

MİLLET İTTİFAKI VURGUSU: Çalıştayımızda, bu kötü tablonun yegâne çözümü olan genel seçimler, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Ülkemizi ve milletimizi ayağa kaldırmak için; Millet İttifakı ruhuna uygun olarak mücadele etmekteki kararlı duruşumuz bir kez daha vurgulanmıştır. Toplantılarımızda, demokratik yerel yönetimler üzerindeki siyasi baskıların sona ermesinin de ancak genel seçimlerin kazanılmasına bağlı olduğu ifade edilmiştir.

SİYASİ OPERASYONLAR: Torba yasalarla, kararnamelerle ve genelgelerle belediyelerimizin yetki ve gelirlerini ellerinden alan ve belediyelerimizin hakkı olan kaynakları kesen iktidar, bir taraftan da siyasi operasyon ve soruşturmalarla baskı kurmaktadır. Belediyelerimizin kaynaklarını engelleyenler, şu an oturdukları koltuklarda görev suçu işlemektedir.

YENİ BİR MERKEZ-YEREL DENGESİ: Hukuksuz ve anti demokratik kayyum uygulamaları da değerlendirilmiştir. Milli iradenin, atanmış kayyumlara teslim edildiği bir düzeni kabul etmiyoruz. Bu kapsamda, Türkiye’de yeni bir merkez-yerel dengesinin kurulacağını
vadediyoruz.