Yeni saldırı yürek hoplattı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Perşembe günü santral çevresi yine hedef olurken, Ukrayna nükleer enerji kurumu Energoatom “Rusya, yine Zaporijya Nükleer Santrali’ni vurdu” açıklamasında bulundu. Moskova ise saldırıdan yine Ukrayna’yı sorumlu tuttu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’yı nükleer santrali bir savaş alanına çevirmekle suçlarken, santrali çevresinde yaşananların Rusya’nın en büyük suçlarından biri olduğunu belirtti ve “Rusların nükleer santral topraklarından tamamen çekilmesi ve Ukrayna’nın santral çevresindeki durum üzerindeki tam kontrolünün yeniden sağlanması, tüm Avrupa için nükleer güvenliğin yeniden sağlanmasını garanti edecektir” dedi.

Zelenskiy’den uyarı: Her şeyi anlatmayın

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, hükûmet görevlilerini Kiev’in askeri taktikleri konusunda gazetecilere bilgi vermeleri konusunda uyardı. The Guardian’da yer alan habere göre, adı açıklanmayan Ukraynalı yetkililer, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’daki Rusaskeri üssüne düzenlenen saldırılarla ilgili New York Times ve Washington Post gazetelerine, saldırılardan Kiev’in sorumlu olduğunu söylemişti. Kiev yönetimiyse Kırım’daki saldırılarla ilgili resmi açıklama yapmamıştı. Zelenskiy’nin uyarısının, hükümet ve askeri yetkililerin yanı sıra gelişmelerle ilgili basına açıklama yapan herkese yönelik olduğu belirtiliyor.

ABD’li ve Ukraynalı bir grup sanatçı, “Umut Çiçekleri” adı verilen bir proje için Kiev yakınlarındaki İrpin’de savaşsırasında yanan araçların üzeriniçiçeklerle süsledi. Söz konusu proje hem savaşın çevreye yönelik yıkıcı etkilerini anlatmak hem de bağış toplama amacını taşıyor.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA