12 kurşunla öldürüldü! ‘Kan davası’ cinayetinde istenen ceza belli oldu

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Sincan ilçesi Akşemsettin Mahallesi Polatlı Caddesi’nde 15 Mart’ta meydana gelen olaydaRamazan Selvi,Mehmet Ali Demir’e, bulunduğu otomobilden tabancayla ateş açtı. Ağır yaralanan Demir, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.Olaydan sonra otomobille kaçan Selvi ve yanındaki kardeşi R.S., Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Mehmet Ali Demir’in,Aksaray’da geçen yıl aralarında 2 kardeşinbabasıRıza Selvidahil4 kişinin öldürüldüğü olayda suça iştirakten gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakıldığı;oğlu Ali Demir’in (26) ise tutuklandığı ortaya çıktı.Adliyeye sevk edilenRamazan Selvi ve suça sürüklenen çocuk R.S., çıkarıldığınöbetçi sulh ceza hakimliğincetutuklandı.

POLİS MERKEZİNDEN ÇIKINCA TAKİP ETMİŞLER

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Ali Demir’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, Mehmet Ali Demir’in oğlu Bedri Demir’in, sanıkların babası Rıza Demir ile birlikte 3 kişiyi Aksaray’da öldürdüğü, maktulün de bu suça iştirakten gözaltına alınıp, sonra adli kontrolle tahliye edildiği ve 15 günde bir polis merkezindeimza attığı belirtildi. İddianamede, sanıkların Mehmet Ali Demir’in hangi tarihte hangi karakolda imza atacaklarını önceden öğrendikleri, olaydan 3 saat önce polis merkezini görebilecekleriyerde araçla bekledikleri kaydedildi. Sanıkların, polis merkezinden çıktıktan sonra maktulü takip ettiğine dikkat çekilerek, “Polatlı caddesi üzerinde, Ramazan Selvi’nin tabanca ile 12 kurşunla Mehmet Ali Demir’i öldürdüğü, sanıkların önceden maktulün Ankara’da denetimli serbestlik kararını öğrendikleri, bu kapsamda eylemlerinitasarlayarak gerçekleştirdiği ve kan gütme saikiyle hareket ettikleri anlaşıldığından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edilmiştir”denildi.

Mahkemece kabul edilen iddianamede sanık Ramazan Selvi hakkında ‘tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme’ suçundan, kardeşi R.S. hakkında ise aynı suça iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA