700 hektar küle döndü

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Muğla’nın Datça ilçesinde önceki gün öğle saatlerinde başlayan orman yangını 24 saati geçmeden kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “700 hektarlık alan ile 10 ev zarar gördü. Can kaybı yok” dedi. Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkiinde önceki gün öğen çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle ilerlerken, tedbir amacıyla Datça- Palamutbükü kara yolu trafiğe kapatıldı. Jandarma ekipleri Mesudiye Mahallesi Döşeme, Mezgit, Ovabükü, Hayıtbükü’nde 450 hanede 2 bin 500 vatandaşı tahliye etti. Yangın dün öğlen kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Düzce ve Marmaris’ten sevk edilen itfaiye ekipleri de destek verdi. Gece boyunca bölgedeki çalışmaları takip eden bakan Kirişci, Datça Orman İşletme Şefliği’nde basın toplantısı düzenledi.

İlk belirlemelere göre yangının çıkış nedeninin elektrik trafosundan kaynaklı olduğunu belirten Kirişci, “Yangın başladığında gerek hava sıcaklığı, gerekse rüzgarın aşırı şiddeti bu çalışmaların zor geçmesine neden oldu. Bu çalışmada 1 İHA, 12 uçak, 29 helikopter görev aldı. Toplamda 48 hava aracı aktif olarak kullanıldı. 194’ü arazöz olmak üzere 576 araç, 2 bin 170 personel, 136 gönüllü çalışmalara katıldı. Ayrıca ilk kez gece görüşlü helikopter kullanıldı” diye konuştu.

4’ü ağır 10 ev hasarlı

Kirişci, “Yangında 300’ü ormanlık, 400’ü tarım olmak üzere 700 hektarlık alan zarar gördü. 450 hane ve 3 bin 523 vatandaşımız tedbir amaçlı olarak bulundukları mahalden alınarak uygun yerlere nakledildi. Dört ev ağır hasarlı olmak üzere, 10 ev zarar gördü. Can kaybımız olmadı. Yangından olumsuz etkilenen 13 kişi taburcu edildi, yedi kişinin tedavisi sürüyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan ekiplere teşekkür

Kirişci, Twitter’dan yaptığı açıklamada ise “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yangında cansiperane görev yapan ekiplerimiz ile görüşerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Daha yeşil bir Türkiye için desteklerini hiçbir zaman esirgemen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Çeşme kontrol altında

İzmir’in Çeşme ilçesi Karaköy mevkiinde önceki gün bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıkan yangındaİzmir-Çeşme otoyolu trafiğe kapatılırken, yedi inşaat işçisi gözaltına alındı. Yangını söndürme çalışmaları sürerken bu kez de akşam üstü Ovacık Mahallesi’nde alevler yükseldi. 4 uçak, 6 helikopter, 1 komuta helikopteri, 1 yangın komuta aracı, 55 arazöz, 8 dozer, 6 yer ekibi, 324 işçi ve 38 teknik elemanın görev aldığı bölgedeki iki yangında dün sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alınırken, toplamda 120 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA