‘85 milyon birinci sınıf vatandaştır’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Nevşehir – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde düzenlenenHacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri’ne ilk defa katıldı. Erdoğan, “Sevgili canlar, Hacı Bektaş Veli hazretlerinin gönüldaşı kıymetli kardeşlerim” diyerek başladığı konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

GÖNÜL SULTANLARINI RAHMETLE ANIYORUM: Hazreti Hünkar’ın yaşadığı ve vefat ettiği toprakların bereketini, feyzini paylaşarak bu sevgi, barış, kardeşlik ve muhabbet kapısında sizlerle birlikte durmanın memnuniyeti içindeyim. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Bundan 751 yıl önce Hakk’a yürüyen Hacı Bektaş Veli Hazretleri başta olmak üzere bu toprakları imanları ile yoğurarak Anadolu’yu vatanımız haline getiren tüm alpleri, erenleri, gönül sultanlarını rahmetle anıyorum.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK ÇALIŞMASI: Geçtiğimiz günlerde Muharrem orucu vesilesiyle Ankara’da Hüseyin Gazi Vakfı Türbesi’nde canlarla bir araya gelip hem Kerbela şehitlerimizi rahmetle yad ettik hem de samimi bir muhabbet gerçekleştirdik. Bir süredir İçişleri ve Kültür Bakanlıklarımızın koordinasyonunda Milli Birlik ve Beraberlik Çalışması yürütüyoruz. Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek Alevi Bektaşi vatandaşlarımızın toplam 8 bin 740 talebi belirlendi. Bu taleplerin 5 bin 600’ü hızla karşılandı, diğer taleplerle ilgili olarak İçişleri, Kültür ve Adalet bakanlarımız müşterek bir çalışma yapıyor. Ayrıca çeşitli illerimizde temeli atılan ve yapımı tamamlanan 8 cemevi ile ilgili toplu bir töreni de yakında gerçekleştireceğiz.

BİRİNCİ SINIF FERTLER: Bu ülkenin 85 milyon vatandaşının tamamı da Türkiye Cumhuriyeti devletinin birinci sınıf, aynı hak ve imkanlara sahip, hiçbirinden asla vazgeçmeyeceğimiz mümtaz fertlerdir. Anadolu’daki 1000 yılık varlığımızı hala hazmedemeyenlerin her dönem olduğu gibi bugün de milletimiz arasında ayrılık tohumları ekerek vatanımızı parçalama niyetleri elbette vardır. Bunun için mezhep ve meşrep farklılıklarını körüklemekten, köken ve ideolojik kamplaşma fitnelerine kadar her türlü gayreti gösteriyorlar.

KİRLİ OYUNLAR: Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirme yönünde attığımız en küçük bir adıma bile tahammül edemeyenlerin aslında neyi amaçladıklarını, sufleyi nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz. Özellikle kimi Avrupa devletlerinin ülkemizdeki her kesim gibi Alevi Bektaşi vatandaşlarımız üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum. Alevi Bektaşi toplumunu İslam’dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adımın devamı, insanlarımızı birbirine düşman etmek olacaktır. Nitekim bu yönde sergilenen pek çok oyunun ve provokasyonun örneklerini her gün takip ediyoruz. İnşallah birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, müştereklerimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız.

Erdoğan, anma etkinlikleri kapsamında “İkrar” adlı kısa oyununu izledi, Hacı Bektaş Veli Dergahı’nın bulunduğu müzeyi ziyaret etti.

‘Piyasaları rahatlatacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’da Kadeş Barış Meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, şu mesajları verdi: “İnsanlık son asrın en ağır ekonomik fırtınalarından birini yaşıyor. CHP ve masa arkadaşları sabah akşam birbirilerine laf yetiştiriyor. Boşuna uğraşmayın. Şimdi koyun kuzuda yüzde 25 indirim yaptık. Pazartesinden itibaren büyükbaşta da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirime gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinden alışverişlerinizi rahatlıkla yapabilirisiniz. Şekerinden pirincine kadar, zeytinyağına, ayçiçeği yağına akınıza ne gelirse 20 çeşit tarım kredi kooperatifinden bunları alabilirsiniz ve piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler vesaire onlar da kendilerini buna göre ne yapacak ayarlayacak.” Alanda 6’lı masaya ilişkin pankartta yazılanları okuyan Erdoğan, “Şimdi şurada bir tane poster görüyorum, ‘altılı masa menüsü’ diyorlar. Herhalde siz bu menüyü görmüşünüzdür. Ne var bu menüde? Yalan çorbası var, koltuk kebabı var, kandil dolması var, laf salatası var, Selo kahvaltısı var, Washington portakalı var. Ye yiyebildiğin kadar. Burada da yine çok enteresan ‘leblebi koydum tasa, doldurdum basa basa, ağzınızla kuş tutsanız, size oy yok altılı masa’ yazıyor” dedi. ÇORUM DHA

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA