AK Partili vekillere 1 Ağustos talimatı: Herkes Meclis’te hazır bulunsun

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Ayşegül Kahvecioğlu / ANKARA – TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un CHP’nin talebi üzerine TBMM Genel Kurulu’nu sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından, AK Parti grubu, toplantıya katılmayacağını açıkladı. Ancak toplantı yeter sayısının bulunması halinde AK Partili vekiller de genel kurula katılacak. AK Parti grubu bu nedenle 1 Ağustos’ta “istisnasız” tüm milletvekillerinin Meclis’te hazır bulunmasını istedi.Meclis’in tatilde olması nedeniyle bölgelerinde bulunanvekillerin programlarını oluşan bu yeni duruma göre ayarlamaları gerektiği bildirildi.

Açılırsa çalışacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP’nin olağanüstü toplantı çağrısına karşılık yaptığı açıklamada 1 Ağustos’ta Genel Kurul’a katılmayacaklarını ancak 200 milletvekilinin katılımıyla açılması durumunda kendilerinin de çalışmalara katılacaklarını söylemişti. AK Parti kulislerinde 1 Ağustos için iki alternatifin gündemde olduğu konuşuluyor. Parti içindeki ilk görüş, AK Parti’nin bir son dakika kararıyla CHP’nin çağrısına destek verip sağlıkçılarla ilgili görüşmeye katılabileceği yönünde. Böylece Meclis çalışmalarının yeniden başlayabileceği ve tartışmalara neden olduğu için muhalefetle anlaşılarak ekim ayına bırakılan Dezenformasyon Yasası, DBP’li Salihe Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması gibi adımların ivedilikle Genel Kurul’da atılabileceği ifade ediliyor. AK Parti’nin bu yolla, CHP’nin hamlesini boşa çıkarabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Bir diğer görüş ise 1 Ağustos’ta yapılacak Genel Kurul toplantısına destek verilmemesi yönünde. Bu görüşe göre de muhalefetin, CHP’nin “olağanüstü toplanma” çağrısına tam kadro destek vermesi ihtimaline karşı tüm AK Partili vekiller Meclis’te hazır bulunacak ancak salona girmeyecekler. Toplantı yeter sayısının bulunması ve CHP’nin teklifinin görüşmelerine başlanması halinde, AK Partili vekiller salona girerek görüşmelere katılacak ve teklifin reddedilmesi yönünde oy kullanacak.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA