Apraksi Nedir, Belirtileri Nelerdir? Konuşma Apraksisi Nasıl Tedavi Edilir?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Apraksi, nörolojik bir bozukluktur. Apraksi, işlev yitimi anlamına gelir ve anlamlı hareketleri gerçekleştirme konusundaki yetersizlik anlamındadır.

Apraksi Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Apraksi, Türkçe anlam olarak işlev yitimi anlamına gelir. Fiziksel yeterliliği ve aynı zamanda da hareket etme arzusu olmasına rağmen kişilerin anlamları hareketleri gerçekleştirme yetisinin kaybolması olarak karşımıza çıkar.

Nörolojik bir bozukluk olarak kabul edilen Apraksinin okülomotor, sözel, yapısal, fikirsel, ideomotor ve uzuv-kinetik çeşitleri bulunmaktadır. İnsan beyninin sol yarı küresinde dilin baskın olduğu bölüm vardır ve bu bölümde lezyonlar oluşması sonucu Apraksi meydana gelir. Genelde apraksi rahatsızlığına afazi de eşlik etmektedir.

Konuşma Apraksisi Nasıl Tedavi Edilir?

Konuşma aplaksisinin nasıl tedavi edildiği ve sürecin nasıl işlediği birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Konuşma apraksisi için tercih edilen tedavi yöntemi genel olarak konuşma terapisi olarak karşımıza çıkar. Konuşma terapisinin her seansında ilerleme kaydedilir ve tedaviye ihtiyaç duyulan sürede tedavinin tamamlanması beklenir. Konuşma terapisinin hastanın durumuna göre bireysel ya da grup terapisi olarak yapılması mümkündür. Hastaların ilerlemesine ve konuşma apraksisinin durumuna göre terapi türüne karar verilerek tedaviye başlanır.

Diğer Sağlık Haberleri İçin TIKLA