Skolyoz Hastalığı Nedir, Neden Olur? Skolyoz Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Skolyoz hastalığı, sırt ya da omurganın yana doğru eğilmesi hastalığıdır. Bazı durumlarda beldeki çukur ya da sırttaki kamburluk nedeni ile de artması mümkündür.

Skolyoz Hastalığı Nedir, Neden Olur?

Skolyoz, omurganın ya da sırt ve bel bölgesinin yana doğru eğilmesi olarak bilinmektedir. Bazı durumlarda sırttaki kamburluk ya da bel çukurunun artması ile beraber de ortaya çıkabilir. Başka birçok nedenden dolayı da skolyoz hastalığının olması mümkündür. Ailesel yatkınlık ile meydana gelebildiği gibi spastik çocuklar, enfeksiyona bağlı ya da doğumsal sorunlardan ötürü de skolyoz hastalığının ortaya çıkması mümkündür. Skolyoz hastalığı en çok 10 yaşlarında ve nedeni tam olarak bilinmeyen anne karnındaki etmenler sebebi ile ortaya çıkar. Doğuştan, polio ya da nedeni bilinmeyen şekilde skolyoz hastalığı çeşitleri vardır.

Skolyoz Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Skolyoz tedavisinde eğriliğin derece ve kemik büyümesinin de hangi aşamada olduğuna göre bir tedavi belirlenmesi gerekebilir. Cerrahi olmayan tedavi olarak fizik tedavi ya da omurga cerrahisinde tedaviler yapılabilir. Cerrahi tedavi ile ise skolyoz ameliyatı yapılır ve bunun sonucunda eğriliğin düzelmesi beklenir.

Diğer Sağlık Haberleri İçin TIKLA