‘CHP iktidara en yakın dönemdedir’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Çiğdem Yılmaz – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz eleştiri yaparken arkasından çözümü de öneren bir partiyiz. sorunların nasıl çözüleceğini ifade eden bir partiyiz. Uzun yıllardır iktidar olamayan bir CHP iktidara en yakın dönemdedir” dedi.

CHP’nin ‘Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı’ dün İstanbul Maltepe Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. Farklı ülkelerden 43 birlik başkanı ve yöneticinin hazır bulunduğu çalıştaya, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Bülent Tezcan, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

GÜZEL BİR TÜRKİYE: Artık sorunlarımızdan arınmak istiyoruz. Geleceğe güvenle bakmak, daha güzel bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Avrupa Birliği’ndeki, demokratik ülkelerdeki bütün demokratik kazanımların Türkiye’de de olmasını istiyoruz. Hiç kimsenin yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye istiyoruz. Biz eleştiri yaparken arkasından çözümü de öneren bir partiyiz. Sorunları sadece dillendiren değil, nasıl çözüleceğini ifade eden bir partiyiz. Uzun yıllardır iktidar olamayan bir CHP iktidara en yakın dönemdedir.

NİYE BİZE OY VERSİN?: Yurt dışında 6 milyon vatandaşımız var. Yaklaşık 4 milyonu seçmen… Biz oradan beklediğimiz oyu alamıyoruz. Klasik bir söylemle ‘onlar bize oy vermiyorlar…’ Bunu kabul etmiyorum. Niçin bize oy vermiyorlar? Üzerinde düşüneceğimiz nokta bu. Biz güven vermiyorsak, niye bize oy versinler? Siyaseti bireysel çıkarlar üzerine inşa ediyorsak niye bize oy versinler? Sorunların çözümü için çaba harcamıyorsak niye oy versinler? Yeni bir siyaset anlayışını ülkemize getiriyoruz. Yerel yönetimler bunun en güzel örneğidir. Biz büyük kentleri alacağımızı söylediğimizde kimse inanmıyordu. Yeni siyaset anlayışımızla bu kapıları araladık. Bursa’yı kaybetmedeki kabahat bize ait. Önümüzdeki seçimlerde onu da telafi edeceğiz.

İKTİDARA ODAKLANDIK: Türkiye her alanda sorunlar yumağı halinde. Neyi nasıl yapacağını bilmeyen iktidar çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıya. Halkın iradesiyle iktidara geldiğimizde, Türkiye kısa zamanda toparlanacak ve farklı bir ufuk çizecek. Geçmişte CHP’de kısır çekişmeler vardı, bunları tamamen ayıkladık. Kısır çekişmeler yok artık. Her birimiz iktidara odaklanmış vaziyetteyiz. Her birimiz Türkiye’nin sorunlarını çok iyi biliyoruz ve bu sorunları çözmek istiyoruz ve nasıl çözüleceğini biliyoruz.

DEMOKRASİ GETİRECEĞİZ: Yurt dışındaki seçmeninin de Türkiye’de yaşadığı sorunları biliyoruz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kendilerini temsil etmek üzere yurt dışı seçim çevresi oluşturulması için kanun teklifini veren partiyiz. CHP dışında Türkiye siyasetinde ‘Avrupa Birliği fasıl açsın biz onu yerine getirelim’ anlayışı var. İlla birinin talimat vermesi mi lazım? Benim ağrıma gidiyor. AB’de hangi demokratik standartlar varsa oturalım parlamentoda hepsini yapalım. AB’ye diyelim ki, ‘zaten biz hepsini yaptık, bizde düşünce özgürlüğü var.’ Sizde olan demokratik kurallar bizde de var. Biz birinci sınıf demokrasiyi hak eden bir ülkeyiz. İlk iktidarımızda göreceksiniz. Avrupa Birliği’nin ön gördüğü bütün demokratik kuralları ülkemize getireceğiz.

Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra ÖTV indirilecek

‘İkinci el fiyatınayeni araba alacaksınız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamalarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu “Sevgili halkım, bunların saraydan atanma bakanı ‘Biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu’ demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Bakan Nebati’nin cari açıkla ilgili yaptığı açıklamalara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şu yanıtı verdi: “‘Enerji fiyatları olmasa, cari açık olmazdı’ demeniz, ‘mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim’ demeye benziyor. 20 yılık bir yönetimin hala çare değil, bahane üretmesi, ‘oynamayı bilmeyen gelinin yerim dar’ demesinden farksızdır.”

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA