‘Güçlü aileler toplumun bağışıklık sistemidir’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, velilere eğitimlerin verildiği ve aile yapısını olası risklere karşı korunaklı hale getirmenin hedeflendiği ‘Aile Okulu Projesi’nin tanıtım programı yapıldı. Haliç Kongre Merkezindeki programa Emine Erdoğan’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve 81 ilden gelen halk eğitim merkezi müdürleri katıldı. Program, Beşiktaş İstanbul Üniversitesi Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin müzik dinletisiyle başladı. Ardından katılımcılara projenin kısa tanıtım filmi izletildi. Yapılan açılış konuşmaların ardından da Milli Eğitim Bakanı Özer, Emine Erdoğana tablo hediye etti.

‘Evrensel kurum’

Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada eğitimin niteliğinin her zaman artırılması ve çeşitlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “Aileyi merkeze alan bu proje büyük ihtiyaca karşılık geliyor. Aile, içinde onlarca anlamı ve tecrübeyi barındıran zengin bir kelime. Aile sadece anne, baba, kardeşleri değil, sevgi, şefkat, merhamet, dayanışma kader birliği gibi birçok kavramı eş zamanlı anlıyoruz… Aile en büyük zenginliğimiz, dayanak noktamız, aidiyet duygusunu kazandığımız sığınağımızdır. Her toplumsal yapıya, kültürel birikime ve inanç sistemine göre farklılık gösterse de, aile, evrensel bir kurumdur. Yani, tüm milletler ve medeniyetler varlıklarını ailelere borçludur” diye konuştu.

Bu projenin, aileleri olası risklere karşı çok daha dayanıklı hale getireceğine yürekten inandığını söyleyen Erdoğan, “Tüm dünyada, aileyi zedeleyen farklı yaşam tarzlarının bir moda gibi hızla yayılmasına direnebilen ender toplumlardanız. Bunun sırrı, başlı başına bir yaşam sanatı olan aile kültürümüzdür. Böyle zengin bir aile hayatının tüm insanlığa ilham verecek nitelikte olduğuna inanıyorum. Hiçbir zaman unutmayalım ki, güçlü aileler toplumların bağışıklık sistemini oluşturur. Böyle toplumlar dış etkilere, ideolojik saldırılara, onu tahrip etmek isteyen tüm girişimlere karşı koruma altındadır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de “Bir toplum aileyi kaybederek, her şeyi kaybeder. Her şeyin başlangıç noktası kadınlar ve ailemiz. Projenin içeriğini çok daha genişleterek bugün itibariyle 81 ilimize ulaştırmak istiyoruz. Hedefimiz 2022 yılı sonuna kadar 1 milyon aileye ulaşabilmek” dedi.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA