Diğer mahallede çalışın talimatı

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Mehtap Gökdemir / ANKARA – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” ile bir araya geldi. CHP Genel Başkan Danışmanı Ahmet Nazif Yücel, CHP liderinin ‘Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’ ile yaptığı görüşmeyi Milliyet’e anlatttı. Yücel, mart sonundan itibaren oluşturulan ve şu anda ülke genelinde örgütlenmeyi sağlayan grubun, CHP liderinin temel meselelere ilişkin politikalarını, düşüncelerini halka daha iyi anlatabilmek için oluşturulmuş bir gönüllü platformu olduğunu belirtti.

20 bin kişilik ekip

Kılıçdaroğlu’nun illerdeki kanaat önderleri toplantılarının bir kısmını düzenleme görevi de üstlenen grubun, genelde parti üyesi olmayan kişilerden oluştuğunu söyleyen Yücel, “Burada üye olmayan çok fazla katılımcımız var. Üyeler de var ama yarısı üyeyse yarısı değil. Küçük bir grup, 20 bin kişi ama sayıyı hızla artıracağız” dedi.

İktidara yakın medyanın Kılıçdaroğlu’na ambargo uyguladığını, bu durumun toplumun bazı kesimlerine ulaşmayı engellediğini söyleyen Yücel, “Direkt sahadan Genel Başkanımızın düşüncelerini aktarıyoruz. Toplumda bizim biraz daha ulaşmakta zorluk çektiğimiz kesimlere ulaşmaya çalışacağız. Önce İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da örgütlenmeyi sağladık. Seçim dönemi atmosferi oluştukça tabii gönüllülerin çalışması da hızlanacak” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Gönüllüleri’nin 81 il koordinatörünün CHP lideri ile Ankara’da buluştuğunu belirten Yücel, görüşmede adaylık konusunun gündeme gelip gelmediği sorusunu “Bir mesaj verir mi diye bekledik ama vermedi” diye yanıtladı. Adaya altılı masanın karar vereceğini hatırlatan Yücel, “Bizim gönlümüzden geçen aday, kendi Genel Başkanımız doğal olarak” ifadesini kullandı. Yücel, Kılıçdaroğlu’nun toplantıda verdiği mesaj ve talimatları da şöyle anlattı:

‘Gençlere ağırlık verin’

“Çok çalışmamız gerektiğini söyledi. ‘Ev ev, kapı kapı çalışacaksınız. Ulaşamadığımız kesimlere yönelik çalışın. Kendi mahallemizde değil, diğer mahallelerde çalışın’ dedi.Genç seçmene ağırlık vermemizi söyledi. ‘Ev hanımlarına yönelik çalışmalarınızı artırın’ talimatını verdi. Yoksullukla mücadele edecek Kılıçdaroğlu Gönüllüleri. Onun dışında toplumda bizim biraz daha ulaşmakta zorluk çektiğimiz kesimlere ulaşmaya, medya ambargosunu delmeye çalışacağız. Eylülden itibaren özellikle tamamen sahada olacağız.”

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA