Ekonomiye 6 ayda 639 milyarlık destek

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Bankamız 21 milyar 157 milyon TL konsolide net kar elde etti” dedi. Binbaşgil, şunları söyledi:

“Toplam mevduatımız 622 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 981 milyar TL’ye ulaştı. Yüzde 20.4 düzeyinde gerçekleşen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranımızla, reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olmayı sürdürdük. Bankamız, 7 milyar 458 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 21 milyar 157 milyon TL konsolide net kar elde etti.”

Müşteri kazanımı arttı

2021’in ortasında devreye giren dijitalden müşteri edinimi sürecinin de etkisiyle müşteri kazanımında önemli bir ivme yakaladıklarını kaydeden Binbaşgil, şunları söyledi:

“Bu süreçle birlikte artık her iki müşterimizden birini Akbank Mobil’den kazanmaya başladık. Son çeyrekte de çeyreklik bazda Akbank’ta tüm zamanların en yüksek müşteri büyümesini gerçekleştirdik. Yeni müşteri kazanımımız geçen senenin aynı dönemine kıyasla 3 katına çıktı. Müşterilerimizin yenilikçi ürün ve hizmetlerimizi tercih etmelerinden mutluluk duyuyoruz. Yılın ilk yarısındaki özverili performansları için çalışma arkadaşlarımıza ve bizlere duydukları güven için başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

Binbaşgil, “Salgınla başlayan ve jeopolitik risklerle artan tedarik zinciri problemleri, tüm dünyada devam ediyor. Enflasyon da ekonomik risklerden biri olarak uzun bir dönem karşımızda olacak” dedi.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA