Fındıkçıya müjdeyi Ordu’dan verdi

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fındık üreticilerinin günlerdir beklediği fındık taban alım fiyatını dün Ordu’da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 yılı için Giresun ve Levant kalite fındığın alım fiyatının kilo başına 54 lira olduğunu duyurdu.

Erdoğan, “Bugün açıklayacağımız fiyatla üreticimizin yüzünü güldüreceğimize inanıyorum. Fındığın ortalamasını 54 lira olarak açıklıyorum. Bu yılın fındık alım fiyatının ülkemize hayırlı olmasını istiyoruz. TMO tüm hazırlıklarını tamamlamıştır” dedi.

Erdoğan dün Ordu’da Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı. Meydanda bekleyen kalabalığa seslenen Erdoğan, son olarak 3.5 yıl önce Ordu’ya geldiğini belirterek “Ordu’yu özlemişiz. Gördüğüm kadarıyla muhteşem katılımla Ordu da bizi özlemiş. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Ordu’yla beraber yol yürüdüğümüz müddetçe biz yorulmayız. Ülke ve millet sevdası yüreğimizde oldukça dünyaya sığmayız. Demokrasi ve kalkınma mücadelemizde hep yanımızda olan Ordu’ya şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi 2053 vizyonuna da sizlerle birlikte hazırlayacağız” dedi. Fındık taban fiyatını açıklayarak müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

DOLU DİZGİN HEDEFE: Geleceğimizi ipotek altına soktular. Ancak bugün tüm dünya krizin pençesindeyken, biz dolu dizgin hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz. Elbette bizim de sıkıntılarımız var ancak biz bunları aşabilecek kapasitedeyiz. Yıllarca bu ülkeyi, milli iradeyi yok sayarak, darbelerle demokrasimizi yaralayarak, yokluk ve yoksullukla insanımızın belini bükerek engellediler. CHP’nin karneyle benzin dağıtılan, ekmek dağıtılan dönemleri vardı. Bizim iktidarımızda hamdolsun böyle şeyler yok. Büyük davanın son temsilcisi olarak bundan 21 yıl önce sizlerin huzuruna geldik. Gördük ki 20 yılda asırlık işler yapmak mümkünmüş. Bu ülkenin eğitim alt yapısını, sağlık sistemini, yoldan havalimanına, konuttan baraja temel ihtiyaçlarını 20 yılda yapmak mümkünmüş. Ordu’ya da Giresun’a da böyle bir havalimanı yakışırdı. Aşkınan koşan yorulmaz. İşte biz de bunu yaptık. Şimdi önümüzde 2023 var. Hedeflerimize ulaşarak, ve kazanımlarımızdan taviz vermeyerek atlattığımızda önümüzde yepyeni bir dünya ve yepyeni bir gelecek olduğunu göreceğiz.

SSK’NIN BAŞINDAYDI: Karşımda bir pankart var; “Fındık dalda tekleme, altılı masa Ordu’dan oy bekleme.” Benim Ordu’m böyle işte. Haddini bildirir. Bunların eser namına bir müktesebatları bulunmuyor. Bizim yaptığımız projeleri sanki kendisi yapmış gibi sahipleniyorlar. Bunlar elit görse mertek sanacak. Bir zamanlar bu Bay Kemal SSK’nın başında değil miydi? SSK’yı batırmadı mı? Ne hale getirdi oraları. Şimdi hastanelerimizin her biri birbirinden güzel. Şimdi bir şehir hastanesi Ordu’ya yapıyoruz.

BAY KEMAL DİYORUM: Bu zata zaman zaman Bay Kemal diyerek takılıyorum. En sonunda bunu kendisi de kabul etti. ‘Bay Kemal’ lafını öylesine benimsemiş ki ismi yerine bunu kullanmaya başladı. Ama seçimden sonra buna ‘Emekli CHP Genel Müdürü’nü de eklemesi gerekiyor. Yıllardır kendisine, yalan siyasetini bırak dedik ama dinletemedik. Bunların milletin değerleri, dertleriyle ilgili bir dertleri yok. Sıkıntıya düştüklerinde bir köşeye çekilip kahvesini yudumladığını 15 Temmuz’da gördük. Bu kadar yüreksiz çıkmaları bize dokundu.

3 DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARDIK: İhracatımızda da fındığın önemli bir yeri var. Geçtiğimiz yıl dünyanın 122 ayrı ülkesine 2 milyar 300 milyon dolara yakın bir bedelle 344 bin tondan fazla fındık sattık. Ordu hem üretim alanı hem rekolte itibariyle ülkemiz fındığının yaklaşık 3’te 1’ini gerçekleştiriyor. Biz iktidara geldiğimizde fındığın alım fiyatı neydi biliyor musunuz? 1 doların altındaydı. Bu yüzden çoğu bahçe bakımsız kalmış, insanlar adeta üretime küstürülmüştü. Şimdi biz bu rakamı 3 doların üzerine çıkardık. Bu yıl da fındık üreticilerimize emeklerinin karşılığı olacak bir alım fiyatı vermek için tüm şartları zorladık. Bugün açıklayacağımız fiyatla hem üreticinin gelirini artıracağımıza hem de ihracatımızı yükselteceğimize inanıyorum. Toprak Mahsulleri Ofisimiz 2022 alım sezonunda yüzde 50 sağlam iç esasına göre kabuklu fındığa kilogram başına Levant kalite için ve bu arada Giresun kalite için malum 2 ayrı fiyat var ama biz şimdi diyoruz ki alan destekli olarak ben burada bir rakamı açıklıyorum. İnanıyorum ki sizlerde kabul edeceksiniz. Ve ortalamasını 54 lira olarak açıkladık, bereketli olsun.

Kentteönce fındık bahçesini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu ziyaretinde ayağının tozuyla fındık bahçesi ziyaret etti. Gülyalı’da bulunan Ordu-Giresun Havalimanı’na indikten sonra yol üzerinde bir fındık bahçesini ziyaret eden Erdoğan, burada biraz dinlendi. Fındık bahçesi sahibi Mustafa Yeşilyurt ile bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra miting alanına geçmek üzere yola çıktı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu ziyaretinde ayağının tozuyla fındık bahçesi ziyaret etti. Gülyalı’da bulunan Ordu-Giresun Havalimanı’na indikten sonra yol üzerinde bir fındık bahçesini ziyaret eden Erdoğan, burada biraz dinlendi. Fındık bahçesi sahibi Mustafa Yeşilyurt ile bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra miting alanına geçmek üzere yola çıktı.Erdoğan, toplu açılış programı öncesinde kendisini çay içmeye davet eden Öztürk Ailesi’nin evine de tören sonrası konuk oldu. Aile üyeleri ile bir süre sohbet eden Erdoğan, ikram edilen çayı içti. Cumhurbaşkanı, ev ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nde toplantıya katıldı.

Pankartların dili

Miting alanındaki pankartlarda, yerel fındık tekerlemeleri dikkat çekti.
Pankartlarda “Yine yeşillendi fındık dalları, Reis alacak tüm oyları”, “Fındık dalda tekleme, 6’lı masa Ordu’dan oy bekleme”, “Fındığın uğuru, Ordu’nun gururusun”, “Reis’in Ordu’su 2023’e hazır”, “Aynı yoldan geçtik, aynı sudan içtik, sen dik dur Reis, 2023 için ant içtik” sözleri yar aldı.
Erdoğan’ın geçeceği yol üzerindeki binalarda da “Dünya Lideri, Milletin Adamı Ordu’ya hoş geldiniz” pankartları yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’yu 2002 yılından bu yana 19 yılda 20. kez ziyaret etmiş oldu.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA