HABERLER || Tarım Kredi marketlerinde indirim! İşte detaylar…

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatının ardından Tarım Kredi marketlerinde indirimli ürün satışı bugün başlıyor. Vatandaşlar makarna, yumurta, un, süt, salça ve pirinç başta olmak üzere 30’un üzerinde ürüne indirimli ulaşabilecek. İşte kalem kalem o ürünler…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerin kâr amaçlı kurulmadığını belirterek, fiyatların düşürülmesi talimatı vermişti.

HANGİ ÜRÜNLERDE İNDİRİM UYGULANACAK?

1400’e yakın noktada hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirimli satışa sunulacak ürünler de belli oldu. Vatandaşlar bugünden itibaren bu marketlerde makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçek yağı, zeytinyağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezini indirimli fiyatlarıyla satın alabilecek.

Et ürünlerinde de Et ve Süt Kurumu tarafından temin edilecek ürünler, kasap reyonu bulunan Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde ivedilikle, kasap reyonu bulunmayan marketlerde ise gerekli hazırlık çalışmalarının yapılmasının ardından paketli olarak indirimli şekilde satışa sunulacak. Et ürünlerinde uygulanacak indirimlerin duyurusu daha sonra yapılacak.

İŞTE AYÇİÇEK YAĞINDA YAPILAN İNDİRİM

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk Muhabiri Emrah Çakmak şu ifadeleri kullandı: “Beklenen indirim kararı günler öncesi alınmıştı. Bizde şu anda Tarım Kredi marketi içerisindeyiz. Market kalabalık ve indirim haberini duyanlar da marketteki alışverişlerine başladılar. 5 litrelik yağ 167 liraydı şimdiki fiyatı 146 lira 90 kuruş.

1 litre ayçiçek yağı 37 lirayken 33.50 kuruşa düştü. Çayın 70 liradan 59 liraya düştüğünü görebiliyoruz. 39 kalem neler onlardan bahsetmekte fayda var. Makarna, un, salça, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçek yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, bal, zeytin, çay, kuru soğan, çamaşır deterjanı, peçete, rulo havlu ve kolonya. Yüzde 30 bandında indirim olacağı söylenmişti.

Eski fiyatları gösterelim pirinç fiyatı 17.90’a düşmüş durumda. Makarnaların fiyatları da 8.25’ten 6.90’a düştü. Sarı etiketler indirimin yansıdığı ürünler ve Tarım Kredi’nin ambalajı bulunuyor. Aslında et ve süt ürünlerinde de bu yansıdı. Et ürünlerinde özellikle Tarım Kredi marketleri içerisinde Et ve Süt Kurumu’nun ürünleri satılacak. İlk etapta bu şekilde içerisinde kasap reyonu bulunan Tarım Kredi marketlerinin Et ve Süt Kurumu’ndan tedarik edilip satışa başlanacak. Olmayanlarda tedarik edip satışlara başlayacak. İndirim yüzde 30-35 bandında olacak.

Peynirin fiyatı 39.90’a düşmüş durumda. Peynir 48 liradan bu fiyata düşmüş durumda. Tereyağı 106 liradan 99.90 kuruşa düşmüş durumda. Kalem kalem bu ürünlerde 15 Ağustos itibarıyla düşüşler yaşanıyor.

Tarım Kredi kooperatifleri aracılığıyla indirimlerin yapılmasının amacı piyasanın düzenlenmesi. Uzun süredir temel gıda maddelerinde yükseliş görülmüştü. Devlet KDV’den vazgeçmişti. Ancak fiyat yüksekliği vatandaşın temel sıkıntılarından birisiydi. Devlet hızlı bir adım attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan indirime gidiyoruz demişti. Marketin içerisinde yoğun bir kalabalık görüyoruz.”

“ZİNCİR MARKETLER DE KENDİLERİNİ BUNA GÖRE AYARLAYACAK”

Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla piyasaları rahatlatacaklarını belirten Erdoğan, “Pazartesinden itibaren büyükbaşta da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirime gidiyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinden alışverişlerinizi rahatlıkla yapabilirisiniz. Şekerinden pirincine kadar, zeytinyağına, ayçiçeği yağına akınıza ne gelirse 20 çeşit tarım kredi kooperatifinden bunları alabilirsiniz ve piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler vesaire onlar da kendilerini buna göre ne yapacak ayarlayacak.” diye konuşmuştu.

Emekli promosyonu 8000 TL’ye dayandı

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA