İlhan Palut’tan maç sonrası ilk açıklama

Konya Spor Haberleri

Konya Spor Haberleri

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 2. eleme turu ikinci maçında BATE Borisov ile karşılaştı.

Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Konyaspor taraftarlarının desteği ile oynanan karşılaşmayı Yeşil-Beyazlı ekip, 2-0 üstünlükle tamamladı ve tur atladı.

Maçın ardından A Spor ekranlarında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, “Maçın başında konuşmuştuk, ilk maçı bir şekilde geride bırakmamız lazım. Tabii onunla avantajını aldık ama mental olarak bunun bize bir rahatlama işte bir işi kolay görme gibi negatif etkilerinden kendimizi arındırmamız lazımdı. Oyun başlar başlamaz oyuncularımda bu ciddiyeti gördüm.” dedi.

“OYUNUN HAKİMİ BİZDİK”

Palut, “Başlama düdüğü ile birlikte oyunun hakim biz olduk. Çok fazla atak denemesi yaptık. Belki rakip ilk maça göre ilk yarı birkaç pozisyon buldu. Net pozisyon değil ama girişimlerde bulundu. Zaten ilk yarıdaki oyunumuzla tempomuzla girdiğimiz pozisyonlarla ve attığımız gollerle tur için büyük ölçüde bir rahatlık elde ettik. İkinci yarı daha kontrollü bir oyunu tercih ettik. Zaten dakika dakika değişiklikler yaptım siz de takip etmişsinizdir. Onun dışında rahat bir tempoda da maçı bitirdik. Bu iki maç içinde oyuncularımı kutluyorum, iyi performanslardı. Diğer maç devam ediyor, buradan çıkacak sonuca göre rakibimizi bekleyeceğiz ve diğer tura hazırlanacağız.” diye konuştu.

“İKİ MAÇTA DA KIRMIZI KART GÖRMEMİZ NEGATİF DURUM”

İki maçta da görülen kırmızı kartların negatif bir durum olduğunu belirten İlhan Palut, “İlk maçtaki iki sarı kartta da Uğurcan’ın kaleye uzak, tehlike arz etmeyen bölgelerdeydi. Bu maçta da rakibin 5 gole ihtiyacı vardı, biraz daha dikkatli ve toleranslı davranabilirdik kart görmemek adına. Mücadele ile alakalı tek negatif tarafımız bunlardı.” dedi.

ilhan-paluttan-tur-sonrasi-ilk-aciklama.jpg

PALUT’TAN SEYİRCİLERE TEŞEKKÜR

İlhan Palut, “Seyircimize de teşekkür etmek istiyorum gerçekten güzel bir ambiyans yarattılar. Tahmin ediyorum onları da ellerine mutlu göndermiş olduk.

Özellikle ilk yarı tabii ki iyi bir oyun sergiledik. Her oyuncunun özelliği farklı. Konrad Michalak ilk maç oynadığı yerde maç Muric oynadı. Daha biz set hücumu oyuncusu daha farlı şeyler yaptı. Onun dışında zaten Adil Uğurcan’ın kırmızı kartından sonra görev aldı.

Cebrail’i aldık bu maç mücadelesi ile o da takıma uyum sağlayacağını göstermiş oldu. Rahmanović zaten genel olarak kullandığımız bir oyuncu. Bugün ilk 11’de başlattık. O da belli bir dakikaya kadar güzel oyun oynadı. Takım rotasyonunda takımda bir anda düşüşler oldu gibi bir durum yaşamadık. İkinci yarı yaptığımız değişiklikler tabii ki kolay değil futbolcu açısından. Bir anda takım anlaştığı oyuncu grubundan başka oyuncularla oynayabilmek kolay değil. Genel manada sıkıntı yaşamadık bizim için güzel iki maç oldu, rahatlıkla turu geçtik.” açıklaması yaptı.

ilhan-paluttan-tur-sonrasi-ilk-aciklama-001.jpg

“LİG BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Teknik Direktör İlhan Palut, “Lig başlamadan önce biliyorsunuz bir Avrupa deplasmanımız olacak inşallah. Ondan sonra Ankaragücü maçıyla Lig’e başlayacağız. Her zaman söylüyorum, her maç bizim için çok değerli çok değerli. Biz her maçta 3 puana talibiz. Sonucu ne olur bilmiyoruz tabii ki. Onun için bu iki kulvarı birbirinden mental olarak ayırmamız gerekiyor. Oyuncularımız bunu yapabilecek kapasitede. Onun dışında bugün gördünüz gibi oyuncu kullanım sayımızı arttırıyoruz. Her oyuncumuzu daha efektif kullanmaya çalışıyoruz. Haftada iki gün maçlarımız olacak burada da birçok oyuncumuzun yardımına ihtiyacımız olacak. Dediğim gibi Lig çok önemli oraya da iyi bir giriş yapmak istiyoruz.” dedi.

“AVRUPA’DA HEDEFİM GRUPLARA KALABİLMEK”

Sadece ofansif değil, defansif anlamda da gol yememek gerektiğini belirten İlhan Palut, “Oyun anlamında şunu söyleyebilirim. Konyaspor takımını radikal bir oyun değişikliği sürecinde bulunduğu bizimle beraber. Daha kompakt, daha güvenli oynayan bir Konyaspor takımından daha agresif, hücum eden bir takıma ve daha tempolu oynayan bir takıma evrildi. Biz bunu talep ettik, tabii bizim talep etmemiz yetmez. Oyuncular da buna karşılık verdiler. İlerleyen bir oyun var. Avrupa’da hedeflerimiz konferans liginde gruplara kalmak istiyoruz.

Bu çok net bir hedef bizim için. İkinci tur ardından da playoffta mücadele etmek istiyoruz. İlk aşamada şu ana kadar düşündüğüm hedef, belirlediğim durum Avrupa’da grup aşamasına katılmak. Rakip takımı ilk maçlarını ilk yarısını seyrettim. Genel bir seyirdi ananız gözüyle bakma imkanım olmadı. Rakibimiz kim belli değildi iki takımda derinlemesine analiz yapamadık. Bir üst turda da iyi mücadele edeceğimizi düşünüyorum, turu geçmek hedefimiz. Bu klişe ama rakibimize saygı duyacağız, oradan iyi bir sonuçla dönüp çok etkili olduğumuz iç saha performansımızla playoff mücadelesi vereceğiz.” dedi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Diğer Son Dakika Haberler İçin TIKLA