Irak’ta gizli ses kaydı gerginliği

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Söz konusu sesli kayıtta Maliki, Mukteda es-Sadr’ı İngiliz projesi olarak tanımlayarak, ‘‘Mesele şu ki, Mukteda’nın Şiilerin ve Irak’ın kontrolünü ele geçirmesini amaçlayan bir İngiliz projesi var.

O zaman onu öldürüp, Irak’ı Sünnilere verecekler. Ortada böyle bir proje varama ben buna karşı savaşıyorum” dediği aktarılıyor. Euronews Türkçe’nin haberine göreaynı kayıtta, İran’ın Mukteda es-Sadr’a yardım ettiğini, Tahran’ın Hasan Nasrallah’ı Lübnan’da nasıl Hizbullah Örgütü şefi yaptıysa şimdi de kendisi için Irak’ta aynısını yapmak isteğini kaydeden Maliki, “Mukteda bir katil… Adam kaçırmalar, bombalı arabalar, o usta değil, korkak, hain, hiçbir şey bilmeyen cahil…”ifadelerini kullanıyor.

Maliki, kayıtları sosyal medyadan yalanladı ve sahte olduğunu savundu.Mukteda es-Sadr ise kayıtların kendisi için bir şey ifade etmediğini söyledi. İki avukat da, ses kayıtlarının incelenmesi talebiyle savcılığa başvurdu. Bağdat’ta geçen hafta Cuma namazısonrası es-Sadr taraftarları, Maliki karşıtı gösteriler düzenlemişti.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA