İYİLİKTE YARIŞTILAR

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konya’da Selçuklu Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencileri iyiliklerini ‘İyiliksayar’da sayıyor.

Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (SEDEP Yürütme Kurulu) tarafından düzenlenen “İYİLİKTE YARIŞIYORUZ” projesine Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “İyiliksayar” projesiyle katıldı.

Nisan ayında düzenlenen ve uygulanan proje hakkında bilgi veren Süzen Ünal, amaçlarının öğrencilerin iyi insan olmaya yönelik davranışlarının arttırılmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

İyilik alanında öğrencilerin birbirleriyle yarışmalarını hedeflediklerini dile getiren Ünal, “Projenin bir diğer amacı ise, öğrencilerimizin bulundukları ortamda iyiliği yaymaları ve kendilerini bu davranışlarından dolayı mutlu hissetmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

Projede, Nisan ayı içerisinde öğrencilerin yapmış oldukları iyilikleri paylaşacakları dijital bir pano oluşturulduğuna dikkat çeken Ünal, “Oluşturulan bu dijital panoda öğrencilerin daha önceden hazırladıkları videoları yükleme ya da yapmış oldukları iyilikleri anlatacakları video kaydı hazırlama seçenekleri bulunuyor. Dijital pano seçiminde ulaşımı ve kullanımı kolay olduğu için web 2.0 araçlarından faydalanılmıştır” dedi.

Sisteme yüklenen videoların sistem yöneticisi tarafından proje içeriğine uygun bulunması halinde yayınlandığını söyleyen Ünal, “Hazırlanan dijital panonun linki okul sosyal medya hesabından ve sitesinden yayınlanmıştır. Verilen süre içerisinde en çok beğeni alan öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir. Proje linkine ulaşmak için https://padlet.com/iyiliksayar/iyiliksayar linkini tıklayabilirsiniz” dedi.

Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatih Aydın ise, okul olarak birçok farklı projenin içerisinde yer aldıklarını söyledi. İyiliklerin paylaştıkça çoğalacağına dikkat çeken Aydın, “Bu proje de, öğrencilerimizin yaptıkları iyilikleri paylaşmalarına olarak sağlanmıştır. Örnek teşkil edecek bir projedir. Proje de bizlere destek olan Selçuklu Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (SEDEP Yürütme Kuruluna) ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Haber Merkezi