SORAN ÇOK ALAN YOK!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

VATANDAŞ KARARSIZ!

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte kurban kesim ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlarda da kurbanlık hayvan arama telaşına başladı. Vatandaş fiyatların yüksek olduğunu kesip kesmeme konusunda ise kararsız kaldıklarını söyledi.

YÜZDE 100 ARTIŞ OLDU

2021 yılında 2 yaşını doldurmuş erkek dana canlı kg fiyatı 30 TL iken, düve canlı kg fiyatı 29 TL, 2 yaş ve üzeri inek canlı fiyatı ise 26 TL’den satılmıştı. Bu yıl ise, erkek daha 65 TL’den, düve 63 TL’den kurbanlık olabilecek inek ise 60 TL’den satışa çıktı.

ZARAR ETMİYORUZ AMA!

Kurbanlık fiyatlarındaki artışın başında yem maliyetlerinin geldiğini belirterek, “Yem bir yılda yüzde 300 zamlandı. Bunun yanında enerji fiyatlarımız arttı. Elaman ve diğer girdilerle ile birlikte bugün verdiğimiz fiyatlarla kar etmiyor, başa baş işin içinden çıkıyoruz” dedi. 

ELİMİZDE KALABİLİR!

Bu yıl hayvan sayısında her hangi bir eksiğin olmadığını söyleyen üreticiler, “Birçok arkadaşımız kurban için doğu ve güneydoğudan hayvan getirdi. Fakat, bu günlerde soran çok alan yok. Hayvanların elimizde kalmasından korkuyoruz” ifadelerini kullandı. Fatih ERSOY