‘Kamplaşan bir ülke istemiyoruz’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Gülden Çoktan –CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme çağrısını oy istemek için yapmadığını belirterek, “Helalleşme yaşanan derin acılardan ders çıkarıp gelecekte böyle bir acının yaşanmama çağrısıdır. Yetmedi mi çektiğimiz acılar” dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen helalleşme programında 28 Şubat süreci mağdurları ile farklı sebeplerle kamudaki işlerinden çıkarılan bir grup vatandaşla bir araya geldi. Programa CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: “Kamplaşan bir Türkiye istemediklerini belirterek, “Kamplaşmayı, siyaset kurumu yapıyorsa geniş kitlelerde derin yaralar açıyor. Bu derin yaralar hem insan olarak bize hem ülke olarak Türkiye’ye büyük zararlar veriyor. Helalleşme sıradan bir çağrı değildir. Helalleşme aynı zamanda oturup düşünmek demektir. Oturup düşüneceğiz. Niye kavga ediyoruz? Hangi, gerekçeyle kavga ediyoruz? Hadi kavga ettik. Barışmasını bilelim. Eğer biz bunu yapabilirsek bu memlekete huzur getirmiş oluruz. Helalleşme aynı zamanda geçmişteki yaraları sarmak demektir. Yaralar var, siyasiler onu nasıl kanatırız diye kaşıyorlar. Ama yaraların kapanması lazım. Geçmişteki acılardan ders çıkarıp aynı acıların gelecekte yaşanmaması demektir.”

‘Sevgiyi büyütmeliyiz’

Helalleşme hareketinin siyaset kurumuna ders veren bir hareket olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben samimi bir insanım. Siyasetin de samimi zeminde yürümesini isterim. Böyle olmadığı takdirde memleketi huzura kavuşturamayız. Şimdi, o kadar yabancılaştık ki birbirimizle neredeyse hiç selamlaşmayacağız. Hiç konuşmayacağız. Dış görüşümüzü esas aldık ve birbirimize o esastan bakıyoruz. O esastan ön yargılarımızın esiri olarak gidiyoruz. Artık ön yargılarımızdan kurtulmak zorundayız. Bu aynı zamanda bir vatanseverliktir. Helalleşme aynı zamanda sevgiyi büyütmektir. Sevgiyi, büyütmek zorundayız. Dostluğu büyütmek zorundayız. Kardeşliği büyütmek zorundayız. Kucaklaşmalıyız.

‘Hakkım size helal’

Ben bu ülkede eğer kuru ekmek kavgasını bitiremiyorsam, niye siyaset yapıyorum? Her evde huzurun olması için mücadele etmiyorsan, niye siyaset yapıyorlar? Helalleşme bir oy isteme değildir. Helalleşme yaşanan derin acılardan ders çıkarıp gelecekte böyle bir acının yaşanmama çağrısıdır. Yetmedi mi çektiğimiz acılar? Gönlümü sizlere açtığımı bilmenizi isterim. Hakkım sizlere helal olsun. Bu konuda en ufak bir kin ve kibir benim kitabımda yoktur. Beni beğenmeyene de ben saygı duymak zorundayım. Benim söylediğime inanmayana saygı duymak zorundayım. Ama bilmenizi isterim. Bizim helalleşmeye ihtiyacımız var. Ve biz bunu inşallah yapacağız. Bu ülkeye huzuru, bereketi, sevgiyi getireceğiz.”

Kürtçe müzik sorusu

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının sonunda söz alan Metin Özdemir adlı vatandaş, “Ben bir Kürt olarak, İBB Başkanına oy verdim. Ve İstanbul’da bugün İBB’nin zabıtaları, Kürtçe müzik yapmamaları için sokak sanatçılarını engelliyor. Bununla ilgili bir şey yapacak mısınız” diye sordu. Kılıçdaroğlu, “Bir yerde eksiklik varsa açarım telefonumu, Ekrem beye ifade ederim. Sokak sanatçılarına, Ekrem beyin büyük değer verdiğini gayet iyi biliyorum. Telefonunuzu verirseniz Ekrem beye söylerim,doğrudan sizi arasın” yanıtını verdi.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA