Konya Şehir Hastanesi’ndeki Doktor Ekrem Karakaya cinayetine tepkiler çığ gibi! Doktorlar iş bıraktı

Konya Haberleri

Konya Haberleri

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Konya Şehir Hastanesi’ndeki cinayetin ardından tepkiler çığ gibi. Doktor Ekrem Karakaya’ın mesai arkadaşları görev bıraktı, hastane önünde toplanarak ‘hekime uzanan eller kırılsın’ çığlıklarıyla yaşanan katliama tepki gösterdi

Konya Şehir Hastanesi’nden gelen korkunç haber ülkede infiale neden oldu. Kardiyoloji Uzman Doktoru Ekrem Karakaya görev başında kurşun yağmuruna tutularak katledildi. Silahlı saldırgan Hacı Mehmet Akçay, Dr. Karakaya’yı öldürdükten sonra intihar ederek yaşamına son verdi. Karakaya’nın mesai arkadaşları yaşanan üzücü olayın ardından muayeneleri durdurarak sağlıkta şiddeti protesto etti.

MUAYENELER DURDU DOKTORLAR İŞ BIRAKTI

Konya Şehir Hastanesi çalışanları iş bıraktı. Bütün muayeneler iptal edildi. Sağlık çalışanlarına yönelik artan bu şiddet, protesto edildi. Doktorlar, “Biz ölmek istemiyoruz. Yaşamak, mesleğimizi güvenle yaparak yaşatmak istiyoruz” çağrısı yaptı.

KONYA TABİP ODASI SALDIRIYI LANETLEDİ!

Konya Tabip Odası da olayı lanetleyen bir açıklama yaptı. Oda tarafından şu ifadelere yer verildi: “Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji bölümü hekimlerinden meslektaşımız Uzm. Dr. Ekrem Karakaya, elim bir saldırı sonucu vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet dileriz, tüm sağlık camiasının başı sağolsun” ifadeleri kullanıldı.

TÜRK KARDİYOLOJİ DERNEĞİ’NDEN SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Dr. Ekrem Karakaya cinayetinin ardından Türk Kardiyoloji Derneği’nden yapılan açıklamada, doktorların korku ve endişe içinde izlediği belirtilerek, Sağlık Bakanlığı’nı bu konu ile ilgili acil inisiyatif almaya davet edildi. Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Ömrünün baharında, ülkesine hizmet etmekten başka gayesi olmayan bir hekimi, değerli üyelerimizden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’yı, elim bir saldırı sonucu bugün kaybettik. Konya Şehir Hastanesindeki görevi esnasında bir saldırgan tarafından başından silahla vurularak öldürülen Dr. Ekrem Karakaya’ya öncelikle Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Ancak; doktorlarımızı her gün şiddet ve ölüm korkusu ile yaşatan ihmallerle dolu uygulamalara, daha kaç kınama veya ölüm haberi sonrası son verileceğini de merak ediyoruz. Son zamanlarda ülkemizde sağlık alanında yaşanan gelişmeleri ve doktorlarımıza yaşatılanları büyük bir endişe ve kaygı ile izliyor; Sağlık Bakanlığı’nı bu konu ile ilgili acil inisiyatif almaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bir iç mekan görseli olabilir

BİRLİK DAYANIŞMA SENDİKASI: KELİMELERİMİZ TÜKENDİ…

Birlik Dayanışma Sendikası sosyal medya hesabından yapılan fotoğraflı paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

Konya Şehir Hastanesinde Kardiyolog Uzm. Dr. Ekrem Karakaya, plk sekreteri ve orada hasbel kader bulunan bir hasta yakını, çok kez (12 el ateş edilmiş) vurularak şehit edildi. Katilin annesi anjio olmuş sonrasında evde vefat etmiş. Yani öfkeli bir güvenlik görevlisi. Hatta hastanede “Belinde Silahıyla” rahatça gezebilen bu katil yine bir hastanede çalışıyor.

Kendisi de intihara kalkışan katil aynı hastanede beyin cerrahisi tarafından ameliyata alınmış.

Kelimelerimiz tükendi… Sağlıkta Şiddet BİLİNCİ bir tercihtir. O tercih de şiddete caydırıcı cezalar verip engel olmayan idari makamlarındır. Kör olma da GÖR BİZİ.”

Bir iç mekan görseli olabilir

TÜRK SAĞLIK SEN’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise, “Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Ekrem Karakaya görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Şehit doktorumuzun acısı yüreğimizi yakmış, tüm sağlık camiasını derinden yaralamıştır. Can güvenliğinden yoksun bir şekilde sağlık hizmetlerinin yürütülemeyeceği açıktır. Sağlıkta şiddetin kanlı bir vahşet olarak kendini gösterdiği bu olay tüm sağlık kurum ve kuruluşları bir an önce sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerekliliğini, hiçbir silah veya suç aletinin bu kurumların bahçelerine bile alınmaması gerektiğini bizlere bir kez daha göstermektedir. Merhum doktorumuza Allah’tan rahmet acılı ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Sağlık camiamızın başı sağ olsun.” açıklamasında bulundu.

Bir şunu diyen bir yazı 'ŞEHİDİN VAR TÜRKİYE Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan meslektaşımız Uzm. Dr. Ekrem Karakaya, polikliniğinde bir hasta yakını tarafından başından vurularak şehit edilmiştir. Ailesine, sevenlerine ve tüm camiamıza sabırlar dileriz. Silahla o hastaneye, o polikliniğe nasıl girildiğinin takipçisi olacağız ve sorumluların yanına bırakmayacağız. Türk milletinin ve camiamızın başı sağ olsun. AHEF AILE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU 2008' görseli olabilir

Konya Engelsiz Yaşam Haberleri