Lüks balayında dehşet… Yaraları o kadar kötüydü ki yakmak zorunda kaldılar!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

36 yaşındaki eczacı Christe Chen ve Bradley Robert Dawson, tanışır tanışmaz birbirlerine aşık oldu. Yıldırım aşkıyla birbirine tutulan çift, yalnızca üç ay sonra evlilik kararı alarak nikah masasına oturdu. Çift evlendikten sonra Memphis’in Cooper-Young bölgesindeki Elzey Bulvarı’nda 250 bin dolarlık yeni bir evi paylaşıyordu. Chen, Kroger’de eczacı olarak çalışırken Dawson, çocuklara yardım eden kar amacı gütmeyen Gençlik Köyleri’nde görev alıyordu. Kış aylarında evlenen çift balayını yaza erteleme kararı aldığı için Temmuz ayını bekledi. Ve ardından rüya gibi olmasını planladıkları Fiji’deki balayı tarihi gelip çattı.

GECELİĞİ 63 BİN LİRALIK BALAYI

Christe Chen, ünlü Turtle Adası’ndaki balayı için o kadar heyecanlıydı ki, komşularına balayına “cennete” gideceklerini söyledi. Christe Chen ve eşi Bradley Robert Dawson, geceliği 3 bin 500 dolar (63 bin lira) olan Turtle Island Resort’a geldi ve 7 Temmuz’da tatilleri başladı. Ancak tatil, Christe Chen’in hayallerini süslediğinden çok farklı bir yöne gitmek üzereydi.

KANLAR İÇİNDE BULUNDU

Christe 9 Temmuz’da, Fiji’deki lüks balayı bungalovunun banyosunda dövülerek öldürülmüş halde bulundu. 36 yaşındaki eczacı, ve Şubat ayında evlendiği 38 yaşındaki kocası, tesise yalnızca iki gün önce giriş yapmışlardı. Fırtınalı bir aşk yaşayan çiftin balayı masraflarını ise aileleri ödemişti.

36 yaşındaki yeni evli Chen, çiftin lüks bungalovunun banyo zemininde kanlar içinde bulundu. Otopsi raporuna göre, vücudunda birden fazla travmatik yaralanma ve kafasında künt kuvvet travması tespit edildi.

“KAZA” İDDİASI

Dawson, Salı akşamı (ET) Lautoka Yüksek Mahkemesi’nde kefalet duruşması beklentisiyle küçük mavi bir bavul tutarak ortaya çıktı. Ancak, tarih 18 Ağustos’a ertelendi. Bradley Robert Dawson, Chen’in ölümünün bir kaza olduğunu savundu.

Chen’in mülkünü ve ailesini temsil eden bir avukat olan Ronald Gordon, Daily Mail gazetesine şu açıklamayı yaptı:

Alıntı Metni

CESEDİNİ YAKTILAR

Christe Chen, o kadar kötü yaralanmıştı ki, evine geri götürülemedi bile… Hayatını kaybettiği Fiji’de yakılması gerekti ve külleri ailesine geri verildi.

Avukat Ronald Gordon, Chen’in vücuduna büyük darbeler aldığını doğruladı. Ailesi, Chen’in öldürülmesinden iki ya da üç gün sonra, gece yarısı Dışişleri Bakanlığı’ndan bir telefon aldı. Aile, aldıkları habere inanamadı ve bunun kötü bir şaka olduğunu düşündü. Korkunç cinayetten haberdar olan aile, 13 Temmuz’da Fiji’ye geldi.

İLK KARISIYLA DA FİJİ’YE GELMİŞ

Aile avukatı, “Christe, anne babasının tek çocuğuydu ve açıkçası oldukça perişan durumdalar. Şu anda tek istedikleri adaletin yerini bulması.” ifadelerini kullandı.

Bu arada, Chen’in Dawson’ın ikinci karısı olduğu ve iki yıl önce ilk karısıyla da tatil için Fiji’yi ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Christe’nin kanlar içerisindeki cansız bedeninin keşfedildiği gün, Dawson ada sakinlerinden birine karısıyla hararetli bir tartışmaya girdiklerini ve bu yüzden adadan bir kayıkla ayrıldığını söyledi. Ancak buna rağmen akıllı saatini ve telefonunu otelde bıraktı.

AVUKATINDAN ŞOK İDDİA

Dawson’ın avukatı Iqbal Khan ise, müvekkilinin Chen’i öldürmekle suçlandıktan sonra günlerce konuşamayacak kadar perişan olduğunu iddia etti. Khan, Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Alıntı Metni

ABD’nin Tennessee eyaletinde bulunan Memphis kentinde yaşayan çift, 200 hektarlık adada sadece 14 villaya sahip olan seçkin ve ultra lüks beş yıldızlı tesiste konaklıyordu. Şubat ayında evlendiler, ancak hayallerindeki balayını Temmuz’a ertelediler. Fiji’nin başkenti Suva’nın 350 km kuzeybatısında bulunan uzak tropik adada, yalnızca tatil köyü çalışanları yaşıyor. Bu nedenle cinayetin detayları adanın dışına fazla yayılmadı. Ancak ada sakinlerinden biri, Daily Mail’e yaptığı açıklamada çiftin havga ettiğini doğruladı:

Alıntı Metni

Fiji polisi olayla ilgili yorum yapmayı reddetti. Geçen hafta Daily Mail, çift sabah kahvaltıya inmeyince personelin meraklandığını yazmıştı. Kişisel görevlileri, daha sonra çiftlerin bungalovuna gitti ve kapılarında bir ‘rahatsız etmeyin’ işareti buldu. Ardından öğle yemeğine de çıkamadılar ve bu noktada, bungalovlarını kişisel olarak temizleyen uşakları, kapıyı açmak için yedek bir anahtar kullandı. Hizmetli, Chen’i öğlen saatlerinde banyo zemininde kanlar içinde yatarken buldu. Dövülerek öldürülmüştü. Otel yönetimini uyardı ve Fiji Polis Gücü olay yerine çağrıldı.

ISSIZ BİR ADADA SARHOŞ HALDE BULUNDU

O sırada Dawson hiçbir yerde bulunamayınca polis yetkilileri, adamın bulunması için da bir arama ekibi yönlendirdi. Dawson, 10 Temmuz Pazar günü adanın 4 kilometre kadar uzağındaki bir diğer ada olan Matacawalevu’da bulundu. Dawson’ın elleri ve ayaklarında morarma ve yaralanmalar vardı. Adamı bulan Ratulele, Dawson’ın sarhoş olduğunu ekledi ve “İlk başta yiyecek ve suyu reddetmeye devam etti ve iyi olduğu konusunda ısrar etti, ama ben biraz suyu olması konusunda ısrar ettim ve ondan sonra ‘Lütfen, polisi aramam gerekiyor’ dedi.”

Alıntı Metni

Üç polis memurundan oluşan bir ekip kısa süre sonra Dawson’ı Kaplumbağa Adası’na ve ardından cinayetle suçlandığı Fiji’nin ana adası Viti Levu’daki Lautoka’ya götürmek için Matacawalevu Adası’na geldi.

Turtle Island Resort temsilcileri ise olayı doğruladı ve şu açıklamada bulundu:

Alıntı Metni

Chen, eczacılık okumak için Tennessee’ye taşınmadan önce Colorado’da fırıncı olarak çalışmış ve sonra yerleşmişti. Chen’in bir arkadaşı olan Rena Schomburg, “Tatlı, kibar, herkes için her şeyi yapan, cana yakın, cömert ve çok eğlenceli bir insandı” ifadelerini kullandı. Schomburg, Dawson’la hiç tanışmadığını söyledi, ancak Chen’in onunla maraton koşusu sırasında tanışmış olabileceğini öne sürdü.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA