Merakla bekleniyordu! İşte Ankara kulislerinde konuşulan asgari ücret formülü

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Asgari ücretliler, memur ve emeklilerin gözü kulağı temmuz ayındaki yapılacak zamda olacak. Hükümet cephesinden geçtiğimiz günlerde tüm çalışanların ücretlerine yönelik bir çalışma yapıldığı bilgisi paylaşılmıştı. Peki asgari ücrete ek zam ile ilgili hangi formüller konuşuluyor? Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çalışanların ve emeklilerin gözü temmuz ayında maaşlara gelecek zamda. Temmuz ayında kim ne kadar zam alacak. Yaklaşık 13 milyon emekli SGK’lı ve memur emeklisi, bunları maaşları artacak. Bunun dışında 4.2 milyon aktif memurun maaşı artacak.

SGK ve Bağkur emekli zammı şu an itibarıyla 35.64. Buna haziran ayı enflasyon farkı eklenecek 3 Temmuz’da açıklanacak. Bunun dışında memur ve memur emeklisinin zammı ne kadar olacak? 35.14 yaklaşık rakamlar bunlar. Yine bunlara 3 Temmuz’da açıklanacak olan haziran enflasyonu eklenecek.

Bu iki grupta zam artışının yüzde 40 civarında olması bekleniyor. En düşük memur emekli maaşı 4 bin 300 liradan 6 bin 20 liraya çıkacak.

En alt gelir grubunda olan emekli maaşı 2 bin 500 lira bu maaşın da 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında olmasına yönelik bir çalışma olduğu kulislerde konuşuluyor.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ocak ayında memur ve memur emeklisine yüzde 2.5 oranında bir düzeltme yapılmıştı. Benzer bir çalışmanın olabileceği söyleniyor.

Asgari ücret artışı ne olacak? O konuyla ilgili Ankara’da kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Formüllerden bir tanesi sigorta priminin asgari ücretli maaşına yansıtılması ve maaşın 5 bin lira civarına getirilmesi.”

Köyde büyük sevinç: Yabancı şirketin ‘Petrol yok’ diyerek kapattığı kuyudan petrol fışkırdı
Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA