‘Mücadelemizi 2023’te taçlandıracağız’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 21. kuruluş yıl dönümü programı çerçevesinde ATO Congresium’da partililere seslendi. Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

CEVABIMIZI VERDİK: Bundan tam 21 yıl önce bir 14 Ağustos günü, ‘Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek AK Parti’nin kuruluşunun müjdesini milletimizle paylaştık. Bizim önümüzü okuduğumuz bir şiiri bahane ederek kesmek isteyenlere cevabımızı AK Parti’yi kurarak verdik. Türkiye’nin siyasi, ekonomik, sosyal açıdan en sıkıntılı döneminde AK Parti’nin kurucular kurulunda yer alarak bu büyük davaya omuz veren her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Kuruluşundan bugüne AK Parti çatısı altında görev yapmış, oy vererek partimize destek olmuş her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Ne sebeple olursa olsun bu kutlu çatının dışına çıkarak kendine başka yollar çizenlere de geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum.

UÇURUMUN EŞİĞİNDEN KURTARDIK: AK Parti 21 yıl önce siyaset sahnesine adım atmakla Türkiye’de yeni bir dönemi başlatmış; bu ülkeyi uçurumun eşiğinden kurtarmıştır. İnancımızın ve insanlığımızın gereği olarak yürüttüğümüz bu kutlu mücadeleyi 2023 seçimlerini de kazanarak inşallah taçlandıracağız.

IRKÇILIĞA MÜSAADE ETMEYİZ: Türkiye, 2023 vizyonunu artık demokrasi ve kalkınmada eksiklerini tamamlama değil, siyaseti ve ekonomisi ile dünyanın en büyükleri arasında yer alma hedefi üzerinde inşa etmektedir. Dışarıdaki hasımların, içimizdeki gafillerin bizi bu yoldan alıkoymasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Ülkemize eski Türkiye’nin hastalıkları, oyunları ve tuzaklarıyla irtifa kaybettirilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Hele hele son günlerde ne idüğü belirsiz tipler tarafından körüklenmek istenen ırkçı ve mezhepçi nefretin milletimizin birliğini, beraberliğini, ebedi kardeşliğini zedelemesine zinhar müsaade etmeyeceğiz. İnsanı renginden, mensubiyetinden, kimliğinden dolayı hor gören Ebu Cehil zihniyetinden ülkemizi ve milletimizi ne pahasına olursa olsun korumakta kararlıyız.

GENÇLİĞİN PATLAMA YILI OLACAK: Ana kademeyle, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla şu kalan 10 ayda büyük bir gayretle koşmaya var mıyız? AK Parti’nin genel başkanından teşkilâtlarına ve sadece sandıkta oy veren seçmenine kadar tüm mensupları işte bu büyük sorumluluğun vebalini üstlenmiştir. 2023, gençliğimizin patlama yılı olacak. AK Parti ülkemizin asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini tamamlamakla kalmayıp, 20. yüzyılın ilk çeyreğinin kalıplarına sıkışıp kalan Türk siyasetini de 21. yüzyıla taşıma başarısını göstermiştir.

Sağlam teorik zemine sahip

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla ülkemizi büyütme esasına dayanan ekonomik programımız gayet sağlam bir teorik zemine, bütüncül bir yapıya, gerçekçi bir uygulama planına sahiptir. Dünyadaki değişimleri, ülkemizin her alanda kat ettiği mesafeyi, küresel krizlerin önümüze getirdiği fırsatları göremeyenler bugünkü Türkiye’ye artık sahiplerinin bile vazgeçtiği 70 yıl öncesinin kabulleriyle bakıyorlar. Bizim uyguladığımız ekonomi programı, geçmişin değil geleceğin üzerine kuruludur. Esasen dünyada her ülkeye uyacak tek tip bir ekonomi modeli yoktur. Her ülke, genel yaklaşımlardan istifade ile kendi şartlarına, imkânlarına, ihtiyaçlarına, hedeflerine göre kendi ekonomik programını geliştirir. İşte şimdi biz kur garantili milli paradan bahsediyoruz ama bunu hazmedemiyorlar.

Milletimizin sandık ölçütleri başkadır

Milletimizin iradesini sandığa yansıtırken gözettiği ölçüler unutmayın çok başkadır. Milletimiz sandığa gittiğinde önce bugüne kadar ülkeye kazandırılan eser ve hizmetlere bakacaktır. Eğitimde, sağlıkta, adalette, ulaşımda, tarımda, dış politikada AK Parti iktidarı neler yaptı? Milletim, bütün bunları a’dan z’ye gözden geçirecektir. Ardından kendisi ve evlatları için en iyi geleceği kimin hazırlayacağına bakacaktır. Ben 75 kişilik sınıflarda okudum. Aynı dönemde 100-110 kişilik sınıflarda okuyanlar vardı benim topraklarımda. Şimdi ise 15-20 kişilik sınıflarda yavrularımız eğitim görüyor. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Ama bu CHP faşist zihniyeti, ‘Bu kadar üniversiteye ne gerek var?’ diyor. Bunların mantığı, mantalitesi bu.

Hizmetler ve zaferler

Biz bu yüce milletin göstermediği hiçbir yola tevessül etmemiş, kaderini onunla bütünleştirmiş bir hareketiz. Herkes gibi biz de bir gün bu fani alemden göçüp gideceğiz ve malum iki metreküplük bir mezar bekliyor bizi. Ve geride tıpkı bizim ecdada yaptığımız gibi nesiller boyunca hayırla hep yâd edilmemizi sağlayacak eserler, hizmetler, zaferler bırakmış olmayı ümit ediyoruz.

Acıyoruz

Ülkeyi yönetme müktesebatları 1940’ların tek parti faşizminden, iktidara gelme pratikleri 27 Mayıs darbesinden ibaret olanların çırpınışları boşunadır. Şahsi hırslarının ürünü ajandaları sebebiyle bunların kurduğu masaya payanda olanlaraacıyoruz. Biz Türkiye’yi bir asır öne çıkarmaya çalışırken, bir asır geriye götürmeye kalkanlara dünyayı tersine döndüremeyeceklerini göstereceğiz.

Bahçeli’den çelenk

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından salona 21 turuncu gül ile kırmızı zemin üstüne beyaz çiçeklerden oluşan çelenk gönderildi. Sepetin üzerine arkalı önlü 2023 adet çiçek işlemesi yapıldığı öğrenildi.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA