Muhalefetteki son kampımız olacak

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara –TBMM, tatile girdi ancak Kılıçdaroğlu kurmaylarına, “Hepimiz sahada olacağız. Bu yaz durmak yok” talimatını verdi. Yurt gezilerine bayramda ailesi ile tatil yaparak kısa bir mola verecek olan CHP lideri, bayram sonrası yeniden yollara düşecek. Hazırlanan taslak programına göre Kılıçdaroğlu’nun rotasında Tokat, Erzurum, Ağrı, Trabzon, Balıkesir ve Afyonkarahisar bulunuyor.

Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda CHP’li vekiller de yaz boyunca sahada olacak ve il il dolaşacak, Genel Merkez’e iletilecek raporlar ile illerin adeta fotoğrafı çekilecek. Parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda yaz boyunca her hafta salı günleri ise bir ilde grup toplantısı yapılacak. 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir’de gerçekleştirilecek üçüncü Milletin Sesi Mitingi’nin ardından başlatılması planlanan grup toplantılarından ilkinin 2 Ağustos tarihinde Ağrı’da yapılması planlanıyor.

Tarih netleşmedi

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılı öncesinde ise vekillerini kampa alacak. Yaz dönemi çalışmaları çıktılarının da değerlendirileceği kampta ana gündem maddesi seçim hazırlıkları olacak. Kampta sahada yürütülecek çalışmaların yanı sıra yeni yasama yılında Meclis’te izlenecek strateji ve atılacak adımlar da masaya yatırılacak.

Milletvekillerinin görüş ve önerilerinin de dinleneceği kampın adresi henüz netleşmedi. Ancak kamp yeri olarak Abant ve Antalya seçenekleri üzerinde durulduğu öğrenildi. Önümüzdeki seçimlerden zaferle çıkacaklarına inandıklarını söyleyen CHPkurmayları Milliyet’e, söz konusu kamp için “Muhalefetteki son kamp olacak” değerlendirmesi yaptı.

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA