‘Pasaportsuz komşu’ alışverişi coşturacak

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

AYLİN RANA AYDİN- Karara göre Bulgaristan vatandaşları her 180 gün içinde 90 günle sınırlı kalmak şartıyla, kimlik kartlarıyla Türkiye’ye giriş yapabilecek. Karar ile Türkiye’ye Bulgaristan’dan daha fazla turist gelmesi ve döviz girdisinin artırılması da hedefleniyor. Özellikle son aylarda Edirne’ye alışveriş turizmi için gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısı giderek artıyor. Giyimden aksesuara, gıdadan inşaat ürünlerine kadar pek çok ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgar turistlerin bu karar ile birlikte daha da artması bekleniyor.

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Bulgar turistlerin pasaportsuz gelmelerinin esnaf için avantaj sağlayacağını dile getirdi. Karar ile birlikte gelen turist sayısında da artış olmasının beklendiğini aktaran Cingöz, “Edirne sınır kenti olmanın avantajını yaşıyor” dedi.

İlk tercih kıyafet

Turistlerin genellikle AVM veya zincir mağazalardan alışveriş yaptıklarını kaydeden Cingöz,“Turistler genellikle alacakları ürünleri zincir marketlerden almayı tercih ediyor. En fazla giyim alışverişi yapıyorlar” dedi.

Bulgar turistler ikinci sırada

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2022 yılı Ocak – Mayıs döneminde Türkiye’yi en çok ziyaret eden ülke sıralamasında 946 bin 366 turist ile Bulgaristan ikinci sırada yer alırken Almanya birinci sırada bulunuyor. Aynı dönemde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçilerin en fazla giriş yapılan sınır kapısı sıralamasında üçüncü sırada yer alan Edirne’den 1.3 milyon turistin giriş yaptığı görülüyor.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA