‘Yatırımda en güvenli liman Türkiye oldu’

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Bakan Varank, Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Kale 65’inci Yıl Seramik Bayramı ve Granit Slab Fabrikası Temel Atma Töreni’ne katıldı. Kale Grubu’nun, insanların aklına kazınan markalar üreten Türkiye’nin yüz akı şirketleri arasında yer aldığını belirten Varank şunları söyledi:

“Bu yerleşke, dünyanın da sayılı seramik üretim komplekslerinden. 1250 dönümlük bir alanda, granitten vitrifiyeye kadar tam 50 farklı tesis burada faaliyet gösteriyor. 1957’de mütevazı bir tesisle başlayan yolculuk, vizyoner yatırımlarla 6 bin kişinin çalıştığı devasa bir sanayi bölgesine dönüşmüş durumda. Bugün geldiği nokta itibarıyla yıllık 65 milyon metrekarelik üretim yapan, Avrupa’nın 5’inci, dünyanınsa 17’nci en büyük seramik karo üreticisinden bahsediyoruz. Üretiminin çoğunluğu da 100’den fazla ülkeye de ihraç ediliyor. Türk sanayisi için rol model olacak bir başarı hikayesinden bahsediyoruz.”

1 milyar TL’lik yatırım

Granit Slab Fabrikası’nın temelini attıklarına da dikkati çeken Bakan Varank, “3 etaplık bir yatırımın ilk aşaması olan bu fabrikaya yaklaşık 550 milyon lira yatırım yapılacak. Devamında gelecek yatırımlarla toplam tutar 1 milyar liranın üzerine çıkacak” dedi.Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Bakan Varank’a kitap ve özel olarak tasarlanmış seramik hediye etti.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA