Sarallar operasyonunda tutuklanan Erdal Acar kendini böyle savundu!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Elif Altın – Sarallar organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında iş insanı Erdal Acar, MHP Merkez Yönetim Yönetim Kurulu üyesi Şahin Gürz, şarkıcı Elif Karlı’nın eşi Ahmet Cengiz ve Altan Saral, Ali Saral, Uğur Saral ile Volkan Saral’ın da aralarında olduğu 46 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin tutuklama gerekçelerinde oyuncu müşteki Necati Şaşmaz’ın verdiği ifadelere değinilirken, Erdal Acar’ın ifadesinde kendini, “Benim yanımda 15 bin kişi çalışıyor. Bu yaştan sonra bu örgüt işlerine girecek kadar cahil birisi değilim. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum” diye savunduğu öğrenildi.

49 KİŞİ SERBEST KALDI

İstanbul merkezli 13 ilde, “Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “nitelikli yağma”, “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi birçok suça karıştığı belirlenen 122 kişi gözaltına alınmış bunlardan 91 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen ve 25 savcı tarafından ifadaleri alınan 91 şüpheliden 78’i tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Erdal Acar, MHP Merkez Yönetim Yönetim Kurulu üyesi Şahin Gürz, şarkıcı Elif Karlı’nın eşi Ahmet Cengiz ve Altan Saral, Ali Saral, Uğur Saral, Volkan Saral ile Mehmet Ulu’nun da olduğu 46 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 49 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakimlik kararında, şüpheli Mehmet Ulu’nun, müşteki Muhammet Necati Şaşmaz’ın anlatımları, tapeler, kolluk tutanakları ve dosya kapsamı “birden fazla kişiyle birlikte yağma” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından tutuklanmasına karar verildiği aktarıldı.

“Suç işlemek amacıÖyla örgüt kurma” ve “Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” suçlarından tutuklanması talebiyle Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüphelilerden 54 yaşındaki Erdal Acar’ın, müşteki Atalay Demirbaş, Muhammet Necati Şaşmaz, Ahmet Yusuf Üzüm, Serdar Üzüm’ün anlatımları, Ümit Arıkan’a karşı işlediği iddia edilen eyleme ilişkin tapeler ve tüm dosya kapsamı dikkate alınarak tutuklanmasına hükmedildi.

Şarkıcı Elif Karlı’nın eşi şüpheli Ahmet Cengiz Karlı’nın, müşteki Melih Tan’ın anlatımları, ifadesi alınamayan Cem Ozan Torunlar’a karşı işlendiği anlaşılan “tehdit” suçuna gösterir iletişim tespitleri dikkate alınarak “birden fazla kişi tarafından birlikte yağma” suçunu işlediği belirtildi.

Soruşturma kapsamında önceki gün İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen 31 şüpheliden 6’sı çıkarıldıkları Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanırken, 25’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

‘KABUL ETMİYORUM’

Erdal Acar’ın ifadesinde, müteahhitlik yaptığını belirterek, “Ben iş adamıyım. Sözde benim bir örgütüm varmış. Benim yanımda 15 bin kişi çalışıyor. Bu yaştan sonra bu örgüt işlerine girecek kadar cahil birisi değilim. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum” diyerek serbest bırakılmayı talep ettiği öğrenildi.

Diğer Güncel Haberleri İçin TIKLA