Severodonetsk mücadelesi!

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

DIŞ HABERLER – Ukrayna’daki savaş, özellikle son günlerde kritik öneme sahip Severodonetsk’te yoğunlaşmış durumda. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkenin doğusundaki Severodonetsk’te “şehir savaşı” başladığını bildirirken, kentin bir bölümünü yeniden ele geçirdiklerini de kaydetti.

Rus birliklerinin, Severodonetsk’te Siverskiy Donets nehrinin sol kıyısındaki bölgenin kontrolünü elde etmeye çalıştığı ve bunun için “tüm güçlerini seferber ettiği” ifade edilirken, Ukrayna güçlerinin buna rağmen Rusları geri itmeyi başardığı öne sürüldü. Severodonetsk’in bulunduğu Lugansk’ta 7 kişinin hayatını kaybettiği, Mikolaiv’de de ahşap bir kilisenin saldırılar sırasında yandığı ifade edildi.

Rusya ise, tam tersine açıklamalar yaparak, Severodonetsk’teki Ukrayna güçlerinin geri çekildiğini savundu. Ukrayna güçleri kenti büyük oranda kaybetmişti.

TARTIŞMA YARATTI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Ukrayna konusunda toplamda yaklaşık 100 saat süren telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtirken, “Rusya’yı küçük düşürmek olmaz” diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. “Ouest France” gazetesine konuşan Macron, Putin’le görüştüğü gerçeğini gizlemediğini ve bunu Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in talebi üzerine sürdürdüğünü kaydetti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un “Rusya’yı küçük düşürmemeliyiz” sözlerine tepki göstererek, “Rusya’nın aşağılanmaması çağrısı yalnızca Fransa’yı küçük düşürebilir” diye konuştu.

Öte yandan, Macron açıklamasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Ukrayna’yı işgal ederek tarihi ve temel bir hata” yaptığını belirtmişti.

Diğer Son Dakika Haberleri İçin TIKLA