Son dakika! AK Parti Grup Başkanvekili Ünal: O yapı CHP liderinin adaylığına sıcak bakmıyor

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“DEZENFORMASYON KAVRAMI DÜNYANIN GÜNDEMİNE GELDİ”

Sosyal medya düzenlemesiyle ilgili konuşan Ünal, “Dijital dönüşüm pandemiyle birlikte 10 yıl erken geldi. Dezenformasyon kavramı bütün ağırlığıyla dünyanın gündemine geldi. 1 yıldır da bizim gündemimizde. Biz bu konuda görüşler alarak teklif hazırladık. Siz bir teklif hazırlarsınız Meclis’e getirirsiniz. Komisyonlarda görüşülür. Dün ve önceki gün birçok tarafla görüştüm. 3 aşamada bütün taraflar gelir, önerilerini dile getirirler. Bu konu siyasetle ilgili bir konu değil. Bir televizyon kanalı dedi ki , paylaşım yapanlara ceza geliyor… Daha teklifi okumadıkları anlaşılıyor. Bütün söylediği bir şey var: Hakikati kaybedersek, her şeyi kaybederiz. Şimdi hakaret, karalama bu suçlar Türk Ceza Kanunu’nda işlenmiş. Başından beri suç olarak tanımlanmış. Biz insanların sesini kısmak istesek TCK’nın için yeni bir suç olarak eklerdik. Bakın bunu Almanya yaptı. İtibar suçu diye bir suç ekledi. ” dedi.

“BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ HAKİM KARAR VERİR”

“İfade özgürlüğü demokrasinin temelidir. Birileri dezenformasyonun yayılmasından medet umuyor. Dezenformasyon bir bumerang gibidir, herkesi vurur. Muhalefet kanun teklifini okumadan eleştiri yapıyor.” diyen Ünal, “1. Aşamada sadece halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacı olacak. Bu amacın gerçeği aykırı olarak bilgiyi dezenformasyon olduğunu bağımsız ve tarafsız olarak hakim karar verir. Kamu düzenini, kamu barışını bozma amacı olduğu tespit edilmeli ayrıca. Herhangi bir şekilde risk söz konusu ise ifade özgürlüğüne temas ettiği için temyiz yolunu açtık. Birileri dezenformasyonun yayılmasını umut ediyor. Halkı, korku paniğe sevk etmekte ilgili suçlar TCK’da var zaten.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM TARİHİ BELLİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelttiği 10 soruyla ilgili konuşan Ünal, “Seçim tarihi belli. Haziran 2023’te yapılacak. Şimdi bu sorunun cevabı bu değil. Siz 6’lı masada toplanacaksınız. Ortada bir aday yok. Kılıçdaroğlu grup toplantısında ‘herkes kararını versin’ tarzında çıkışlar yapıyor. Siz öncelikle ‘hodri meydan ben adayım’ deyin.Son araştırmalara bakın CHP yine yüzde 24. Sabah yüzde 24 akşam yüzde 25. ” dedi.

“O YAPI CHP LİDERİNİN ADAYLIĞINA SICAK BAKMIYOR”

Muhalefetin 6’lı masa toplantılarına dikkat çeken Ünal, “O yapı CHP liderinin adaylığına sıcak bakmıyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na 10 soru
Otoyollarda otomobillerin hız sınırları yükseltildi

Diğer Siyaset Haberleri İçin TIKLA